burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Šnenokle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

600 ml mleka

4 jaja

1 prstohvat soli

5 kašika šećera

2 C vanilin šećera

Šnenokle

Koraci pripreme

U mleko dodati 2 kesice C vanilin šećera, pa ga zagrevati na slaboj vatri.

Razdvojiti belanca i žumanca, te belanca umutiti penasto sa prstohvatom soli i 2 kašike šećera.

U vruće mleko spuštati umućena belanca kašikom.

Kuvati jedan minut, pa ih okrenuti i kuvati još minut.

Belanca se vade rupičastom kutlačom kako bi se mleko ocedilo.

Ponoviti postupak sa preostalim belancima.

Žumanca umutiti sa 3 kašike šećera, te ukuvati u mleko. Kuvati tako 5 minuta.

Vrelu smesu preliti preko belanaca. Staviti u frižider, te poslužiti hladno.

Opciono, možete ukrasiti porciju šnenokli keksom i čokoladnim mrvicama.

Naši proizvodi

Šnenokle

Koraci pripreme

U mleko dodati 2 kesice C vanilin šećera, pa ga zagrevati na slaboj vatri.

Razdvojiti belanca i žumanca, te belanca umutiti penasto sa prstohvatom soli i 2 kašike šećera.

U vruće mleko spuštati umućena belanca kašikom.

Kuvati jedan minut, pa ih okrenuti i kuvati još minut.

Belanca se vade rupičastom kutlačom kako bi se mleko ocedilo.

Ponoviti postupak sa preostalim belancima.

Žumanca umutiti sa 3 kašike šećera, te ukuvati u mleko. Kuvati tako 5 minuta.

Vrelu smesu preliti preko belanaca. Staviti u frižider, te poslužiti hladno.

Opciono, možete ukrasiti porciju šnenokli keksom i čokoladnim mrvicama.

Autor

blog Miss Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept