0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
600 ml mleka
4 jaja
1 prstohvat soli
5 kašika šećera
2 C vanilin šećera
U mleko dodati 2 kesice C vanilin šećera, pa ga zagrevati na slaboj vatri.
Razdvojiti belanca i žumanca, te belanca umutiti penasto sa prstohvatom soli i 2 kašike šećera.
U vruće mleko spuštati umućena belanca kašikom.
Kuvati jedan minut, pa ih okrenuti i kuvati još minut.
Belanca se vade rupičastom kutlačom kako bi se mleko ocedilo.
Ponoviti postupak sa preostalim belancima.
Žumanca umutiti sa 3 kašike šećera, te ukuvati u mleko. Kuvati tako 5 minuta.
Vrelu smesu preliti preko belanaca. Staviti u frižider, te poslužiti hladno.
Opciono, možete ukrasiti porciju šnenokli keksom i čokoladnim mrvicama.
U mleko dodati 2 kesice C vanilin šećera, pa ga zagrevati na slaboj vatri.
Razdvojiti belanca i žumanca, te belanca umutiti penasto sa prstohvatom soli i 2 kašike šećera.
U vruće mleko spuštati umućena belanca kašikom.
Kuvati jedan minut, pa ih okrenuti i kuvati još minut.
Belanca se vade rupičastom kutlačom kako bi se mleko ocedilo.
Ponoviti postupak sa preostalim belancima.
Žumanca umutiti sa 3 kašike šećera, te ukuvati u mleko. Kuvati tako 5 minuta.
Vrelu smesu preliti preko belanaca. Staviti u frižider, te poslužiti hladno.
Opciono, možete ukrasiti porciju šnenokli keksom i čokoladnim mrvicama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.