0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
5 belanca
1 l mleka
250 g šećera
5 žumanca
5 kašika šećera
3 kašike brašna
5 kašika mleka
1 C vanilin šećer
Umutiti belanca bez šećera da se dobije čvrsta pena.
Skuvati 1 l mleka i 250 g šećera.
Penu od belanaca vaditi kašikom i spuštati u mleko koje vri da se kuva sa obe strane po malo.
Skuvanu penu vaditi u sud. Kada se skuvaju belanca u mleko dodati fil.
Fil:
Umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera, 3 kašike brašna, 5 kašika mleka i vanil šećerom.
Sipati to u provrelo mleko u kome je kuvana pena i neprestano mešati 5 minuta.
Kada je fil gotov preliti penu od belanaca. Ohladiti.
Umutiti belanca bez šećera da se dobije čvrsta pena.
Skuvati 1 l mleka i 250 g šećera.
Penu od belanaca vaditi kašikom i spuštati u mleko koje vri da se kuva sa obe strane po malo.
Skuvanu penu vaditi u sud. Kada se skuvaju belanca u mleko dodati fil.
Fil:
Umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera, 3 kašike brašna, 5 kašika mleka i vanil šećerom.
Sipati to u provrelo mleko u kome je kuvana pena i neprestano mešati 5 minuta.
Kada je fil gotov preliti penu od belanaca. Ohladiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.