0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
7
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
7
700 g brašna
1 kesica suvoga C kvasca
200 ml jogurta
100 ml mleka
50 ml ulja
100 g šećera
3 kesice C Vanilin šećera
1 kašičica šećera
prstohvat soli
Kvasac potopiti u mlako mleko, pa dodati šećer i mešati da se kvasac rastvori.
Zatim dodati ostatak mleka, jogurt, so, ulje, šećer, C vanilin šećer, brašno i zamesiti srednje tvrdo testo, ostaviti na toplom da odmara oko 30 minuta.
Radnu površinu pospite brašnom i podelite testo na sedam delova, u kalupe za kuglof stavite testo i ostavite da odmara još 15 minuta.
Rernu uključiti na 200 stepeni, pa smanjiti na 180 stepeni, kuglof peći oko 30 minuta, odnosno vreme pečenja zavisi od vaše rerne.
Drvenim štapićem proverite da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić, pečeno je.
Kvasac potopiti u mlako mleko, pa dodati šećer i mešati da se kvasac rastvori.
Zatim dodati ostatak mleka, jogurt, so, ulje, šećer, C vanilin šećer, brašno i zamesiti srednje tvrdo testo, ostaviti na toplom da odmara oko 30 minuta.
Radnu površinu pospite brašnom i podelite testo na sedam delova, u kalupe za kuglof stavite testo i ostavite da odmara još 15 minuta.
Rernu uključiti na 200 stepeni, pa smanjiti na 180 stepeni, kuglof peći oko 30 minuta, odnosno vreme pečenja zavisi od vaše rerne.
Drvenim štapićem proverite da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić, pečeno je.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.