0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
7
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
7
900 g brašna
20 g svešeg kvasca ili 1 kesica C suvog kvasca
120 ml mlakog mleka
2 jajeta + 1 žumance
125 g putera
100 g suvog grožđa
1 kašika kurkume
50 g brusnica
5 kašika meda
100 g šećera
2 kašike ulja
Kvasac rastopiti u mleku, dodajte kašičicu brašna malo šećera i ostavite da nadođe.
U činiji izmešajte jaja, žumance, šećer, med, puter, kurkumu, suvo grožđe, brusnice, ulje i ekstrat vanile, dodajte nadošli kvasac, ostatak brašna, zamesite glatko testo i ostavite na toplom mestu da naraste.
Posle pola sata testo premesite, stavite u dublju šerpu, podmažite i pospite brašnom ili šerpu obložite papirom za pečenje.
Što kolač više ode u visinu to je lepši.
Pecite na 180 stepeni oko 1 sat. Odnosno dok lepo ne porumeni.
Kolač ohladite i pospite C šećerom u prahu.
Kvasac rastopiti u mleku, dodajte kašičicu brašna malo šećera i ostavite da nadođe.
U činiji izmešajte jaja, žumance, šećer, med, puter, kurkumu, suvo grožđe, brusnice, ulje i ekstrat vanile, dodajte nadošli kvasac, ostatak brašna, zamesite glatko testo i ostavite na toplom mestu da naraste.
Posle pola sata testo premesite, stavite u dublju šerpu, podmažite i pospite brašnom ili šerpu obložite papirom za pečenje.
Što kolač više ode u visinu to je lepši.
Pecite na 180 stepeni oko 1 sat. Odnosno dok lepo ne porumeni.
Kolač ohladite i pospite C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.