burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija7

Slatki hleb

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
7

Sastojci

900 g brašna

20 g svešeg kvasca ili 1 kesica C suvog kvasca

120 ml mlakog mleka

2 jajeta + 1 žumance

125 g putera

100 g suvog grožđa

1 kašika kurkume

50 g brusnica

5 kašika meda

100 g šećera

2 kašike ulja

Slatki hleb

Koraci pripreme

Kvasac rastopiti u mleku, dodajte kašičicu brašna malo šećera i ostavite da nadođe.

U činiji izmešajte jaja, žumance, šećer, med, puter, kurkumu, suvo grožđe, brusnice, ulje i ekstrat vanile, dodajte nadošli kvasac, ostatak brašna, zamesite glatko testo i ostavite na toplom mestu da naraste.

Posle pola sata testo premesite, stavite u dublju šerpu, podmažite i pospite brašnom ili šerpu obložite papirom za pečenje.

Što kolač više ode u visinu to je lepši.

Pecite na 180 stepeni oko 1 sat. Odnosno dok lepo ne porumeni.

Kolač ohladite i pospite C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Slatki hleb

Koraci pripreme

Kvasac rastopiti u mleku, dodajte kašičicu brašna malo šećera i ostavite da nadođe.

U činiji izmešajte jaja, žumance, šećer, med, puter, kurkumu, suvo grožđe, brusnice, ulje i ekstrat vanile, dodajte nadošli kvasac, ostatak brašna, zamesite glatko testo i ostavite na toplom mestu da naraste.

Posle pola sata testo premesite, stavite u dublju šerpu, podmažite i pospite brašnom ili šerpu obložite papirom za pečenje.

Što kolač više ode u visinu to je lepši.

Pecite na 180 stepeni oko 1 sat. Odnosno dok lepo ne porumeni.

Kolač ohladite i pospite C šećerom u prahu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept