0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
1 kg brašna
1 kašika masti
1/2 kašičice soli
2 C vanilin šećera
10 kašika šećera
1/2 kašičice šećera
40 g svežeg kvasca
600 ml mlake vode
prehrambene boje plava, zelena, žuta, ljubičasta, crna
Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe.
Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so, mast, šećer i umesiti glatko testo.
Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, i popeliti na 5 delova. Formirati loptice. U svaku lopticu dodati različitu prehrambenu boju. Plavu, zelenu, žutu, crvenu i crnu.
Tepsiju predhodno obložite papirom za pečenje. Svaku lopticu sa bojom dobro umesite da se boja što bolje rasporedi.
Brašnom pospite radnu površinu i razvijte prvu lopticu, preko prve drugu i tako redom. Testo urolajte i presavijte na pola.
U zagrejanoj rerni peći hleb deset minuta na 220 stepeni, pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen a to zavisi od Vaše rerne.
Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu.
Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe.
Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so, mast, šećer i umesiti glatko testo.
Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, i popeliti na 5 delova. Formirati loptice. U svaku lopticu dodati različitu prehrambenu boju. Plavu, zelenu, žutu, crvenu i crnu.
Tepsiju predhodno obložite papirom za pečenje. Svaku lopticu sa bojom dobro umesite da se boja što bolje rasporedi.
Brašnom pospite radnu površinu i razvijte prvu lopticu, preko prve drugu i tako redom. Testo urolajte i presavijte na pola.
U zagrejanoj rerni peći hleb deset minuta na 220 stepeni, pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen a to zavisi od Vaše rerne.
Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.