burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Slatki hleb

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

1 kg brašna

1 kašika masti

1/2 kašičice soli

2 C vanilin šećera

10 kašika šećera

1/2 kašičice šećera

40 g svežeg kvasca

600 ml mlake vode

prehrambene boje plava, zelena, žuta, ljubičasta, crna

Slatki hleb

Koraci pripreme

Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe.

Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so, mast, šećer i umesiti glatko testo.

Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, i popeliti na 5 delova. Formirati loptice. U svaku lopticu dodati različitu prehrambenu boju. Plavu, zelenu, žutu, crvenu i crnu.

Tepsiju predhodno obložite papirom za pečenje. Svaku lopticu sa bojom dobro umesite da se boja što bolje rasporedi.

Brašnom pospite radnu površinu i razvijte prvu lopticu, preko prve drugu i tako redom. Testo urolajte i presavijte na pola.

U zagrejanoj rerni peći hleb deset minuta na 220 stepeni, pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen a to zavisi od Vaše rerne.

Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu.

Naši proizvodi

Slatki hleb

Koraci pripreme

Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe.

Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so, mast, šećer i umesiti glatko testo.

Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, i popeliti na 5 delova. Formirati loptice. U svaku lopticu dodati različitu prehrambenu boju. Plavu, zelenu, žutu, crvenu i crnu.

Tepsiju predhodno obložite papirom za pečenje. Svaku lopticu sa bojom dobro umesite da se boja što bolje rasporedi.

Brašnom pospite radnu površinu i razvijte prvu lopticu, preko prve drugu i tako redom. Testo urolajte i presavijte na pola.

U zagrejanoj rerni peći hleb deset minuta na 220 stepeni, pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen a to zavisi od Vaše rerne.

Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept