burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Slatki Božićni hleb

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

1/2 l mleka

1 kg brašna

2 C praška za pecivo

2 C vanilin šećera

1 margarin

2 jajeta

šećera po ukusu

100 g seckanih oraha

lešnika

badema

seckano suvo voće

(smokve, grožđe, kajsije, brusnice)

rendana kora od narandže

1 jaje umućeno za premazivanje

Slatki Božićni hleb

Koraci pripreme

Kvasac potopiti u malo mleka i šećera da naraste, dodati ostalo mleko, brašno, C prašak za pecivo, C vanilin šećer, rendana kora narandže. Ostaviti na toplo da naraste.

Premesiti i razvući oklagijom. Mazati margarinom i preklapati testo dok se margarin ne potroši.

Razviti što tanje i posuti trećinom voća opet preklopiti pa razvući i posuti voćem dok se ne potroši.

Staviti u neki dublji sud koji se prethodno dobro namaže uljem i pospe brašnom da se peče.

Staviti na hleb alu foliju koja se pred kraj skine. Peći na 150 stepeni i sa vremena na vreme probosti sa iglom testo da se vidi da li je pečeno.

Kada igla bude potpuno čista kad probodete testo onda je pečeno. Skinuti foliju i pustiti da porumeni.

Pred kraj namazati umućenim jajetom. Izvaditi iz rerni i zamotati u čistu krpu.

Naši proizvodi

Slatki Božićni hleb

Koraci pripreme

Kvasac potopiti u malo mleka i šećera da naraste, dodati ostalo mleko, brašno, C prašak za pecivo, C vanilin šećer, rendana kora narandže. Ostaviti na toplo da naraste.

Premesiti i razvući oklagijom. Mazati margarinom i preklapati testo dok se margarin ne potroši.

Razviti što tanje i posuti trećinom voća opet preklopiti pa razvući i posuti voćem dok se ne potroši.

Staviti u neki dublji sud koji se prethodno dobro namaže uljem i pospe brašnom da se peče.

Staviti na hleb alu foliju koja se pred kraj skine. Peći na 150 stepeni i sa vremena na vreme probosti sa iglom testo da se vidi da li je pečeno.

Kada igla bude potpuno čista kad probodete testo onda je pečeno. Skinuti foliju i pustiti da porumeni.

Pred kraj namazati umućenim jajetom. Izvaditi iz rerni i zamotati u čistu krpu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept