0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
800 g brašna
3 čaše vode (od 200 ml)
2 kesice C suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 posni majonez
1/2 margarina
C puding od čokolade
Umesiti testo od brašna, vode, 2 kesice C suvog kvasca, soli i šećera i ostaviti da nadođe.
Kada je nadošlo, razvaljati na krug i seći na trouglove i praviti kifle.
Kifle premazati unutra C pudingom od čokolade koji se priprema po upustvu sa kesice, kašičica pudinga u svaku.
Testo se može podeliti na više delova i valjati više krugova u zavisnosti kolike kifli želimo.
Svaku već napravljenu kiflu odozgo premazati posnim majonezom i peći na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok ne porumene.
Otopiti pola margarina i vrelim margarinom preliti svaku kiflu.
Kifle po želji mozemo posuti susamom, lanom, kimom...
Umesiti testo od brašna, vode, 2 kesice C suvog kvasca, soli i šećera i ostaviti da nadođe.
Kada je nadošlo, razvaljati na krug i seći na trouglove i praviti kifle.
Kifle premazati unutra C pudingom od čokolade koji se priprema po upustvu sa kesice, kašičica pudinga u svaku.
Testo se može podeliti na više delova i valjati više krugova u zavisnosti kolike kifli želimo.
Svaku već napravljenu kiflu odozgo premazati posnim majonezom i peći na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok ne porumene.
Otopiti pola margarina i vrelim margarinom preliti svaku kiflu.
Kifle po želji mozemo posuti susamom, lanom, kimom...
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.