burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Slatke krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

250 ml mleka

20 g kvasca ili 1 kesica C suvog kvasca

1 žumance

1 kašika masti

2 kašike šećera

1/2 kašičice soli

malo šećera

korica limuna

1 čašica rakije

oko 500 g brašna

ulje za prženje

Slatke krofne

Koraci pripreme

Kvasac staviti u mleko da nadođe, umutiti mast sa šećerom, žumancetom, nastruganom koricom limuna, dodati so, mleko, rakiju i na kraju brašno.

Napraviti glatko testo, i ostaviti da raste oko 50 min.

Zatim ga izručiti na pobrašnjenu površinu i razvucite koru oko 7-8 mm debljine.Kalupom ili čašom vaditi krofne i ređati jednu do druge i ostaviti opet 10-tak minuta da odstoje.

Zagrejati ulje u dubljoj šerpi, stavljati krofne, i to onom stranom koja je bila gore kada smo ih uzimali sa radne površine.

Kada ih spustite, poklopite šerpu, a kada ih okrenete neka šerpa bude otvorena.

Gotove uvaljajte obilato u C šećer u prahu ili već po ukusu.

Naši proizvodi

Slatke krofne

Koraci pripreme

Kvasac staviti u mleko da nadođe, umutiti mast sa šećerom, žumancetom, nastruganom koricom limuna, dodati so, mleko, rakiju i na kraju brašno.

Napraviti glatko testo, i ostaviti da raste oko 50 min.

Zatim ga izručiti na pobrašnjenu površinu i razvucite koru oko 7-8 mm debljine.Kalupom ili čašom vaditi krofne i ređati jednu do druge i ostaviti opet 10-tak minuta da odstoje.

Zagrejati ulje u dubljoj šerpi, stavljati krofne, i to onom stranom koja je bila gore kada smo ih uzimali sa radne površine.

Kada ih spustite, poklopite šerpu, a kada ih okrenete neka šerpa bude otvorena.

Gotove uvaljajte obilato u C šećer u prahu ili već po ukusu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept