0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
250 ml mleka
20 g kvasca ili 1 kesica C suvog kvasca
1 žumance
1 kašika masti
2 kašike šećera
1/2 kašičice soli
malo šećera
korica limuna
1 čašica rakije
oko 500 g brašna
ulje za prženje
Kvasac staviti u mleko da nadođe, umutiti mast sa šećerom, žumancetom, nastruganom koricom limuna, dodati so, mleko, rakiju i na kraju brašno.
Napraviti glatko testo, i ostaviti da raste oko 50 min.
Zatim ga izručiti na pobrašnjenu površinu i razvucite koru oko 7-8 mm debljine.Kalupom ili čašom vaditi krofne i ređati jednu do druge i ostaviti opet 10-tak minuta da odstoje.
Zagrejati ulje u dubljoj šerpi, stavljati krofne, i to onom stranom koja je bila gore kada smo ih uzimali sa radne površine.
Kada ih spustite, poklopite šerpu, a kada ih okrenete neka šerpa bude otvorena.
Gotove uvaljajte obilato u C šećer u prahu ili već po ukusu.
Kvasac staviti u mleko da nadođe, umutiti mast sa šećerom, žumancetom, nastruganom koricom limuna, dodati so, mleko, rakiju i na kraju brašno.
Napraviti glatko testo, i ostaviti da raste oko 50 min.
Zatim ga izručiti na pobrašnjenu površinu i razvucite koru oko 7-8 mm debljine.Kalupom ili čašom vaditi krofne i ređati jednu do druge i ostaviti opet 10-tak minuta da odstoje.
Zagrejati ulje u dubljoj šerpi, stavljati krofne, i to onom stranom koja je bila gore kada smo ih uzimali sa radne površine.
Kada ih spustite, poklopite šerpu, a kada ih okrenete neka šerpa bude otvorena.
Gotove uvaljajte obilato u C šećer u prahu ili već po ukusu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.