burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme90 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Slatke kokos kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
90 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

1 kg brašna

1 kocka kvasca

1 C prašak za pecivo

3 supene kašike šećera

prstohvat soli

mlaka voda (2 čaše plus još po potrebi)

2 jaja

250 g -500 g krema (zavisi od toga da li volite sa više ili manje krema)

200 g C kokosovog brašna

Slatke kokos kiflice

Koraci pripreme

Mlakoj vodi dodati izdrobljen kvasac, kašiku brašna i pola kašike šećera i pustiti 5 minuta da kvasac krene da fermentiše.

Za to vreme u drugoj posuti sipati brašno, C prašak za pecivo, prstohvat soli, ostatak šećera (2 kašike) i sjediniti kašikom.

Dodati kvasac i 2 jaja pa zamesiti glatko testo i ostaviti 20-30 minuta da naraste testo.

Na pobrašnjenoj površini vaditi veće lopte i oblikovati u krug kojeg rastanjimo do 5-6 mm.

Iseći "trougliće" kao i za bilo koje druge kiflice, namazati krem, kiflice savijati i staviti u pouljen i pobrašnjen pleh, zatim ispeći.

Za to vreme u dubljoj posudi promešati mlaku vodu i pola kašike šećera.

U plitak tanjir sipati C kokosovo brašno.

Ispečene kiflice četkicom mazati smesom šećer-voda pa uvaljati u kokos.

Naši proizvodi

Slatke kokos kiflice

Koraci pripreme

Mlakoj vodi dodati izdrobljen kvasac, kašiku brašna i pola kašike šećera i pustiti 5 minuta da kvasac krene da fermentiše.

Za to vreme u drugoj posuti sipati brašno, C prašak za pecivo, prstohvat soli, ostatak šećera (2 kašike) i sjediniti kašikom.

Dodati kvasac i 2 jaja pa zamesiti glatko testo i ostaviti 20-30 minuta da naraste testo.

Na pobrašnjenoj površini vaditi veće lopte i oblikovati u krug kojeg rastanjimo do 5-6 mm.

Iseći "trougliće" kao i za bilo koje druge kiflice, namazati krem, kiflice savijati i staviti u pouljen i pobrašnjen pleh, zatim ispeći.

Za to vreme u dubljoj posudi promešati mlaku vodu i pola kašike šećera.

U plitak tanjir sipati C kokosovo brašno.

Ispečene kiflice četkicom mazati smesom šećer-voda pa uvaljati u kokos.

Autor

Silvija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept