burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Slatka starinska pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

500 g brašna

150 g šećera

200 ml mlake vode

1 kesica C suvog kvasca

2 jajeta

malo soli (prstohvat)

200 g margarina

3 C vanilin šećera

Za fil:

2 žumanca

2 kašike šećera

100 g suvog grožđa

Slatka starinska pita

Koraci pripreme

U činiju sipati brašno dodati šećer, ulje, C kvasac, so, jaja, C vanilin šećer, vodu i zamesiti testo. Ostaviti testo da odstoji oko sat vremena.

Naraslo testo rastanjiti oklagijom, žumanca i šećer izmešati i premazati preko razvučenog testa.

Testo posuti suvim grožđem. Urolati, okruglu tepsiju podmazati, pa motati pitu u krug unutar tepsije.

Ostaviti pitu da odstoji još oko pola sata.

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći pitu oko trideset minuta, dok pita lepo ne porumeni.

Pečenu pitu posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Slatka starinska pita

Koraci pripreme

U činiju sipati brašno dodati šećer, ulje, C kvasac, so, jaja, C vanilin šećer, vodu i zamesiti testo. Ostaviti testo da odstoji oko sat vremena.

Naraslo testo rastanjiti oklagijom, žumanca i šećer izmešati i premazati preko razvučenog testa.

Testo posuti suvim grožđem. Urolati, okruglu tepsiju podmazati, pa motati pitu u krug unutar tepsije.

Ostaviti pitu da odstoji još oko pola sata.

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći pitu oko trideset minuta, dok pita lepo ne porumeni.

Pečenu pitu posuti C šećerom u prahu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept