0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
500 g brašna
150 g šećera
200 ml mlake vode
1 kesica C suvog kvasca
2 jajeta
malo soli (prstohvat)
200 g margarina
3 C vanilin šećera
2 žumanca
2 kašike šećera
100 g suvog grožđa
U činiju sipati brašno dodati šećer, ulje, C kvasac, so, jaja, C vanilin šećer, vodu i zamesiti testo. Ostaviti testo da odstoji oko sat vremena.
Naraslo testo rastanjiti oklagijom, žumanca i šećer izmešati i premazati preko razvučenog testa.
Testo posuti suvim grožđem. Urolati, okruglu tepsiju podmazati, pa motati pitu u krug unutar tepsije.
Ostaviti pitu da odstoji još oko pola sata.
Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći pitu oko trideset minuta, dok pita lepo ne porumeni.
Pečenu pitu posuti C šećerom u prahu.
U činiju sipati brašno dodati šećer, ulje, C kvasac, so, jaja, C vanilin šećer, vodu i zamesiti testo. Ostaviti testo da odstoji oko sat vremena.
Naraslo testo rastanjiti oklagijom, žumanca i šećer izmešati i premazati preko razvučenog testa.
Testo posuti suvim grožđem. Urolati, okruglu tepsiju podmazati, pa motati pitu u krug unutar tepsije.
Ostaviti pitu da odstoji još oko pola sata.
Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći pitu oko trideset minuta, dok pita lepo ne porumeni.
Pečenu pitu posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.