burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Slatka pena

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Za patišpanj:

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

2 kašike C kakaoa

1 C prašak za pecivo

100 ml ulja

300 ml C zamene za mleko

Za fil:

200 g C šlag krema

200 ml (ili po potrebi) C zamene za mleko

2 čaše kisele pavlake

200 g C šećera u prahu

300 g mlevenog keksa

Za dekoraciju:

čokolada

Slatka pena

Koraci pripreme

Umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 2 kašike C kakaoa, 1 C praškom za pecivo i 100 ml ulja.

Sipati u posudu i peći 15 minuta na 200°C. Kada se ispeče i malo prohladi preliti sa 300 ml C zamene za mleko u prahu.

200 g C šlag krema umutiti sa još 200 ml C zamene za mleko u prahu, ili dodavati zamenu za mleko po potrebi.

U drugu činiju izmešati 2 čaše kisele pavlake sa 200 g C šećera u prahu.

Zatim sjediniti ove dve smese i dodati joj 300 g mlevenog keksa.

Za dekoraciju i još slađi ukus narendati preko čokoladu.

Naši proizvodi

Slatka pena

Koraci pripreme

Umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 2 kašike C kakaoa, 1 C praškom za pecivo i 100 ml ulja.

Sipati u posudu i peći 15 minuta na 200°C. Kada se ispeče i malo prohladi preliti sa 300 ml C zamene za mleko u prahu.

200 g C šlag krema umutiti sa još 200 ml C zamene za mleko u prahu, ili dodavati zamenu za mleko po potrebi.

U drugu činiju izmešati 2 čaše kisele pavlake sa 200 g C šećera u prahu.

Zatim sjediniti ove dve smese i dodati joj 300 g mlevenog keksa.

Za dekoraciju i još slađi ukus narendati preko čokoladu.

Autor

Katarina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept