0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
100 ml ulja
300 ml C zamene za mleko
200 g C šlag krema
200 ml (ili po potrebi) C zamene za mleko
2 čaše kisele pavlake
200 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
čokolada
Umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 2 kašike C kakaoa, 1 C praškom za pecivo i 100 ml ulja.
Sipati u posudu i peći 15 minuta na 200°C. Kada se ispeče i malo prohladi preliti sa 300 ml C zamene za mleko u prahu.
200 g C šlag krema umutiti sa još 200 ml C zamene za mleko u prahu, ili dodavati zamenu za mleko po potrebi.
U drugu činiju izmešati 2 čaše kisele pavlake sa 200 g C šećera u prahu.
Zatim sjediniti ove dve smese i dodati joj 300 g mlevenog keksa.
Za dekoraciju i još slađi ukus narendati preko čokoladu.
Umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 2 kašike C kakaoa, 1 C praškom za pecivo i 100 ml ulja.
Sipati u posudu i peći 15 minuta na 200°C. Kada se ispeče i malo prohladi preliti sa 300 ml C zamene za mleko u prahu.
200 g C šlag krema umutiti sa još 200 ml C zamene za mleko u prahu, ili dodavati zamenu za mleko po potrebi.
U drugu činiju izmešati 2 čaše kisele pavlake sa 200 g C šećera u prahu.
Zatim sjediniti ove dve smese i dodati joj 300 g mlevenog keksa.
Za dekoraciju i još slađi ukus narendati preko čokoladu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.