0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
40 cvetova zove
1 kesica C limuntusa
3 l vode
3 kg šećera
2 limuna
Cvetove zove stavite u veću činiju, staviti C limuntus i limun (sa korom ili bez) isečen na kolutove.
Usuti vodu. Pokriti platnenom salvetom i ostaviti da stoji 24 sata.
Procediti kroz gazu i u tečnost dodati šećer. Mešati da se šećer otopi.
Sirup sipati u plastične flaše i staviti u zamrzivač. Kad se odmrzne, trebalo bi ga upotrebiti za petnaestak dana.
Ako se sirup sipa u staklene flaše i ne zamrzava, treba dodati i C konzervans.
Sirup razblažiti vodom ili kiselom vodom i uživati u ukusu!
Cvetove zove stavite u veću činiju, staviti C limuntus i limun (sa korom ili bez) isečen na kolutove.
Usuti vodu. Pokriti platnenom salvetom i ostaviti da stoji 24 sata.
Procediti kroz gazu i u tečnost dodati šećer. Mešati da se šećer otopi.
Sirup sipati u plastične flaše i staviti u zamrzivač. Kad se odmrzne, trebalo bi ga upotrebiti za petnaestak dana.
Ako se sirup sipa u staklene flaše i ne zamrzava, treba dodati i C konzervans.
Sirup razblažiti vodom ili kiselom vodom i uživati u ukusu!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.