0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
50 vrhova mlade koprive
2,5 l vode
2 kg šećera
3 kesice C limuntusa
1 bočica (10 ml) arome ananasa
Koprivu dobro oprati, staviti u šerpu, usuti vodu i prokuvati. Kad provri, kuvati 2 minuta. Skloniti sa ringle. Šerpu poklopiti i ostaviti da odstoji 24 h.
Procediti kroz sitnu rešetku ili kroz gazu. Dodati C limuntus, šećer i aromu ananasa. Mešati da se šećer otopi.
Sirup sipati u plastične flaše i staviti u zamrzivač. Kad se odmrzne, trebalo bi ga držati u frižideru i upotrebiti za petnaestak dana.
Ako se sirup sipa u staklene flaše i ne zamrzava, treba dodati i C konzervans ili ga upotrebiti, opet, za petnaestak dana.
Sirup razblažiti vodom ili kiselom vodom i uživati u ukusu!
Koprivu dobro oprati, staviti u šerpu, usuti vodu i prokuvati. Kad provri, kuvati 2 minuta. Skloniti sa ringle. Šerpu poklopiti i ostaviti da odstoji 24 h.
Procediti kroz sitnu rešetku ili kroz gazu. Dodati C limuntus, šećer i aromu ananasa. Mešati da se šećer otopi.
Sirup sipati u plastične flaše i staviti u zamrzivač. Kad se odmrzne, trebalo bi ga držati u frižideru i upotrebiti za petnaestak dana.
Ako se sirup sipa u staklene flaše i ne zamrzava, treba dodati i C konzervans ili ga upotrebiti, opet, za petnaestak dana.
Sirup razblažiti vodom ili kiselom vodom i uživati u ukusu!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.