burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Sirup od koprive

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

50 vrhova mlade koprive

2,5 l vode

2 kg šećera

3 kesice C limuntusa

1 bočica (10 ml) arome ananasa

Sirup od koprive

Koraci pripreme

Koprivu dobro oprati, staviti u šerpu, usuti vodu i prokuvati. Kad provri, kuvati 2 minuta. Skloniti sa ringle. Šerpu poklopiti i ostaviti da odstoji 24 h.

Procediti kroz sitnu rešetku ili kroz gazu. Dodati C limuntus, šećer i aromu ananasa. Mešati da se šećer otopi.

Sirup sipati u plastične flaše i staviti u zamrzivač. Kad se odmrzne, trebalo bi ga držati u frižideru i upotrebiti za petnaestak dana.

Ako se sirup sipa u staklene flaše i ne zamrzava, treba dodati i C konzervans ili ga upotrebiti, opet, za petnaestak dana.

Sirup razblažiti vodom ili kiselom vodom i uživati u ukusu!

Naši proizvodi

Sirup od koprive

Koraci pripreme

Koprivu dobro oprati, staviti u šerpu, usuti vodu i prokuvati. Kad provri, kuvati 2 minuta. Skloniti sa ringle. Šerpu poklopiti i ostaviti da odstoji 24 h.

Procediti kroz sitnu rešetku ili kroz gazu. Dodati C limuntus, šećer i aromu ananasa. Mešati da se šećer otopi.

Sirup sipati u plastične flaše i staviti u zamrzivač. Kad se odmrzne, trebalo bi ga držati u frižideru i upotrebiti za petnaestak dana.

Ako se sirup sipa u staklene flaše i ne zamrzava, treba dodati i C konzervans ili ga upotrebiti, opet, za petnaestak dana.

Sirup razblažiti vodom ili kiselom vodom i uživati u ukusu!

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept