burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Šarenko

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za kore:

3 jaja

450 ml kisele pavlake

1 prašak za pecivo

5 kašika brašna

15 kašika šećera

5 kašika mlevenog maka

5 kašika mlevenih lešnika

5 kašika kakao praha

Za fil:

1 l mleka

10 kašika griza

3 vanilin šećera

150 g šećera

200 g margarina sa ukusom vanile

100 g čokolade (bele ili crne)

Šarenko

Koraci pripreme

Jaja i šećer penasto umutiti mikserom, dodati pavlaku, mešavinu brašna i praška za pecivo, pa polako promešati varjačom.Dobijenu smesu podeliti na 3 dela. U jedan deo dodati mak, u drugi mlevene lešnike, a u treći kakao. Sve lepo promešati.

Tepsiju dimenzija 30x20 cm obložiti papirom za pečenje i presuti smesu od maka. Peći je u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta. Na isti način ispeći i ostale kore.

Fil:
U šerpu sipati 1 l mleka, dodati šećer i vanilin šećer, pa kuvati dok ne proključa. Dodati griz i kuvati uz stalno mešanje dok se griz ne zgusne. U topao griz staviti čokoladu da se istopi. Pazite da ga ne prekuvate!

Kada varjača počne da ostavlja tragove po dnu šerpe griz je skuvan. Ohladiti ga, dodati omekšao margarin i sve dobro sjediniti mikserom.

U tepsiju vratiti koru od maka, preliti s 1/3 fila, prekriti korom od kakaoa. Premazati 2/3 fila i prekriti korom od lešnika, pa naneti ostatak fila. Ja sam po vrhu stavila glazuru od 100 g čokolade i malo ulja, a ostatak fila nisam upotrebila i mislim da je za ovaj kolač dovoljno i pola mere za fil.

Naši proizvodi

Šarenko

Koraci pripreme

Jaja i šećer penasto umutiti mikserom, dodati pavlaku, mešavinu brašna i praška za pecivo, pa polako promešati varjačom.Dobijenu smesu podeliti na 3 dela. U jedan deo dodati mak, u drugi mlevene lešnike, a u treći kakao. Sve lepo promešati.

Tepsiju dimenzija 30x20 cm obložiti papirom za pečenje i presuti smesu od maka. Peći je u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta. Na isti način ispeći i ostale kore.

Fil:
U šerpu sipati 1 l mleka, dodati šećer i vanilin šećer, pa kuvati dok ne proključa. Dodati griz i kuvati uz stalno mešanje dok se griz ne zgusne. U topao griz staviti čokoladu da se istopi. Pazite da ga ne prekuvate!

Kada varjača počne da ostavlja tragove po dnu šerpe griz je skuvan. Ohladiti ga, dodati omekšao margarin i sve dobro sjediniti mikserom.

U tepsiju vratiti koru od maka, preliti s 1/3 fila, prekriti korom od kakaoa. Premazati 2/3 fila i prekriti korom od lešnika, pa naneti ostatak fila. Ja sam po vrhu stavila glazuru od 100 g čokolade i malo ulja, a ostatak fila nisam upotrebila i mislim da je za ovaj kolač dovoljno i pola mere za fil.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept