burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Šareni korneti

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

20 malih korneta za sladoled

400 ml slatke pavlake

300 g čokolade

300 g mlevenog plazma keksa

100 g suvog grožđa

200 g raznobojnih žele bombona

2 kesice C vanilin šećera

aroma ruma

1 kesica C bele šlag kreme

150 ml mleka

Dekoracija:

jestive zvezdice, srca, cvetići, šarene bombonice

Šareni korneti

Koraci pripreme

Suvo grožđe i žele bombone sitno naseckajte. Suvo grožđe možete natopiti sa malo ruma. Keks sameljite.

Čokoladu nalomkajte u činiju, a slatku pavlaku zagrejte skoro do ključanja pa vrelom pavlakom prelijte čokoladu i mešajte dok se sva čokolada ne otopi.

U pripremljeni ganaš od čokolade i pavlake umešajte prvo mleveni keks pa onda naseckane žele bombone i suvo grožđe kao i vanilin šećer. Sve lepo izmešajte.

Smesu kratko prohladite ali ne previše da se ne stegne mnogo. Pripremljenom smesom punite kornete skroz do vrha i izravnajte.

Napunjene kornete ostavite oko sat vremena da se smesa skroz ohladi i stegne.

Umutite šlag krem sa mlekom po uputstvu na kesici.

Kornete stavite u čaše i nafilujte šlagom pomoću šprica.

Pospite jestivim perlicama, zvezdicama, srcima...

Naši proizvodi

Šareni korneti

Koraci pripreme

Suvo grožđe i žele bombone sitno naseckajte. Suvo grožđe možete natopiti sa malo ruma. Keks sameljite.

Čokoladu nalomkajte u činiju, a slatku pavlaku zagrejte skoro do ključanja pa vrelom pavlakom prelijte čokoladu i mešajte dok se sva čokolada ne otopi.

U pripremljeni ganaš od čokolade i pavlake umešajte prvo mleveni keks pa onda naseckane žele bombone i suvo grožđe kao i vanilin šećer. Sve lepo izmešajte.

Smesu kratko prohladite ali ne previše da se ne stegne mnogo. Pripremljenom smesom punite kornete skroz do vrha i izravnajte.

Napunjene kornete ostavite oko sat vremena da se smesa skroz ohladi i stegne.

Umutite šlag krem sa mlekom po uputstvu na kesici.

Kornete stavite u čaše i nafilujte šlagom pomoću šprica.

Pospite jestivim perlicama, zvezdicama, srcima...

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept