burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Šarene limun kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Kora:

5 belanaca

1 šolja šećera

1 šolja brašna

1 šolja sitno naseckanih žele bombona

1 limun - rendana korica

1 kašika soka od limuna

Fil I:

2-3 limuna

6 kašika šećera

1 kesica C pudinga od vanile

Fil II:

1 kesica C šlag krema sa ukusom slatke pavlake

Šarene limun kocke

Koraci pripreme

Umutite belanca sa šećerom u čvrst šam. Dodajte narendanu limunovu koricu i kašiku limunovog soka. Lagano umešajte brašno i naseckani žele posut sa malo brašna. Sipajte u dobro podmašćen kalup veličine 24x24 cm i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 do 20 minuta.

Iscedite sok od limunova (treba da dobijete oko 1 dl soka) pa u sok dodajte vode da ukupno bude pola litra. Izmešajte puding sa šećerom i malo tečnosti od limuna i vode u glatku smesu, a ostatak tečnosti stavite da provri i zakuvajte puding. Puding kratko prohladite (da nije baš vreo), pa premažite preko kore.
Kolač prvo ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, a onda u frižider da se puding stegne.

Umutite šlag krem sa vodom, skinite obruč sa ohlađenog kolača i nafilujte kolač šlag kremom.

Naši proizvodi

Šarene limun kocke

Koraci pripreme

Umutite belanca sa šećerom u čvrst šam. Dodajte narendanu limunovu koricu i kašiku limunovog soka. Lagano umešajte brašno i naseckani žele posut sa malo brašna. Sipajte u dobro podmašćen kalup veličine 24x24 cm i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 do 20 minuta.

Iscedite sok od limunova (treba da dobijete oko 1 dl soka) pa u sok dodajte vode da ukupno bude pola litra. Izmešajte puding sa šećerom i malo tečnosti od limuna i vode u glatku smesu, a ostatak tečnosti stavite da provri i zakuvajte puding. Puding kratko prohladite (da nije baš vreo), pa premažite preko kore.
Kolač prvo ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, a onda u frižider da se puding stegne.

Umutite šlag krem sa vodom, skinite obruč sa ohlađenog kolača i nafilujte kolač šlag kremom.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept