burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme90 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija48

Šarene kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
90 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
48

Sastojci

oko 1 kg brašna

2 kašike šećera

1 C suvi kvasac

250 ml mleka

200 ml ulja

3 jaja

2 kašike C kakao

1 kesica C kokos

Za sirup:

600 ml vode

600 g šećera

Šarene kiflice

Koraci pripreme

U 250 ml mlakog mleka dodati C suvi kvasac i malo brašna i 2 kašike šećera.

U drugoj posudi umutiti jaja mikserom i dodati 200 ml ulja.

Dobro umutiti dodati nadošli kvasac pa opet još malo mutiti mikserom. Odvojiti u dve posude.

U jednoj dodate 2 kašike C kakao, a u drugoj kokosovo brašno. Dodajete brašno i zamesite glatko testo.

Oba testa podelite na 4 kugle. Imate 4 crne i 4 bele kuglice.

Oklagijom razvucite prvo crnu kuglicu, a zatim belu.

Belu koru stavljate preko crne, još malo pritisnete oklagijom i režete na 12 trouglova.

Uvijate kiflice i slažete u pleh. Postupak ponoviti i sa ostalim testom.

Ostaviti kiflice u tepsiji 45 minuta i peći na 180 stepeni 20 minuta.

U međuvremenu skuvati sirup. Čim se kiflice ispeku preliti toplim sirupom, ali tepsiju ne pokrivati ničim.

Naši proizvodi

Šarene kiflice

Koraci pripreme

U 250 ml mlakog mleka dodati C suvi kvasac i malo brašna i 2 kašike šećera.

U drugoj posudi umutiti jaja mikserom i dodati 200 ml ulja.

Dobro umutiti dodati nadošli kvasac pa opet još malo mutiti mikserom. Odvojiti u dve posude.

U jednoj dodate 2 kašike C kakao, a u drugoj kokosovo brašno. Dodajete brašno i zamesite glatko testo.

Oba testa podelite na 4 kugle. Imate 4 crne i 4 bele kuglice.

Oklagijom razvucite prvo crnu kuglicu, a zatim belu.

Belu koru stavljate preko crne, još malo pritisnete oklagijom i režete na 12 trouglova.

Uvijate kiflice i slažete u pleh. Postupak ponoviti i sa ostalim testom.

Ostaviti kiflice u tepsiji 45 minuta i peći na 180 stepeni 20 minuta.

U međuvremenu skuvati sirup. Čim se kiflice ispeku preliti toplim sirupom, ali tepsiju ne pokrivati ničim.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept