burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija15

Rum kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15

Sastojci

Testo:

100g šećera

1 celo jaje

2 kašike meda

50g margarina

350g brašna

3 kašike C kakao

2 kašičice sode bikarbone

Krema:

500 ml mleka

2 C vanil šećera

2 kašike C čvrstina

5 kašika brašna

300 g šećera

250 g margarina za kolače

Pakovanje piškota 210g

Rum za natapanje piškota

Rum kocke

Koraci pripreme

Od navedenih sastojaka umesiti testo, otopiti med,šećer, margarin na laganoj vatri potom dodati jaje i ostale sastojke. Testo podeliti na dva dela, i peći na obrnutoj tepsiji koru 33x40cm.

Peći 15ak minuta na 180stepeni, dok ne počnu da rumene rubovi.

Priprema fila nije zahtevna, skuvati mleko (300ml) sa šećerom, potom dodati brašno i gustin umućene sa preostalim mlekom tako da nema grudvica.

Mešati dok ne provri, ostaviti da se ohlafi. U hladan fil dodati margarin za kolače.

Filovati : kora, fil, piškote, fil, kora, malo preostale kreme da bi se mogla narendati crna čokolada.

Naši proizvodi

Rum kocke

Koraci pripreme

Od navedenih sastojaka umesiti testo, otopiti med,šećer, margarin na laganoj vatri potom dodati jaje i ostale sastojke. Testo podeliti na dva dela, i peći na obrnutoj tepsiji koru 33x40cm.

Peći 15ak minuta na 180stepeni, dok ne počnu da rumene rubovi.

Priprema fila nije zahtevna, skuvati mleko (300ml) sa šećerom, potom dodati brašno i gustin umućene sa preostalim mlekom tako da nema grudvica.

Mešati dok ne provri, ostaviti da se ohlafi. U hladan fil dodati margarin za kolače.

Filovati : kora, fil, piškote, fil, kora, malo preostale kreme da bi se mogla narendati crna čokolada.

Autor

Danka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept