burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Rozenka sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Za nadev:

300 ml voda

300 g šećera

150 g C zamena za mleko u prahu

300 g mlevenog maka

250 g margarina

100 g mlevenog keksa

2 kesice C vanilin šećera

Za glazuru:

150 g čokolade za kuvanje

3 kašike ulje

I još:

1 pakovanje Dr.Oetker rozen kora

Rozenka sa makom

Koraci pripreme

Za nadev:
U šerpu usuti vodi,dodati šečer,C zamenu za mleko u prahu,C vanilin šećer i staviti na vatru te kuvati 2 minuta.

Skloniti sa vatre,dodati mak i izmešati ručnim žicom za mućenje.

Zatim dodati iseckan margarin i mešati dok se margarin ne otopi,pa na kraju dodati mleveni keks i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.Na tacnu staviti Dr.Oetker rozen koru.Premazati je nadevon od maka i tako ređati kore i prenazivati nadevom od maka.Završiti korom

Pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se stegne.

Za glazuru:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice,staviti u šerpu,dodati ulje te otopiti na pari.Hladan kolač preliti čokoladnon glazurom.

Ostaviti da se glazura stegne.Dobro rashlađen kolač seći na šranglice,servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Rozenka sa makom

Koraci pripreme

Za nadev:
U šerpu usuti vodi,dodati šečer,C zamenu za mleko u prahu,C vanilin šećer i staviti na vatru te kuvati 2 minuta.

Skloniti sa vatre,dodati mak i izmešati ručnim žicom za mućenje.

Zatim dodati iseckan margarin i mešati dok se margarin ne otopi,pa na kraju dodati mleveni keks i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.Na tacnu staviti Dr.Oetker rozen koru.Premazati je nadevon od maka i tako ređati kore i prenazivati nadevom od maka.Završiti korom

Pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se stegne.

Za glazuru:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice,staviti u šerpu,dodati ulje te otopiti na pari.Hladan kolač preliti čokoladnon glazurom.

Ostaviti da se glazura stegne.Dobro rashlađen kolač seći na šranglice,servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept