burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Ravani (Revani)

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

500 ml suncokretovog ulja

250 g šećera

350 g brašno tip 400

1 C prašak za pecivo

2 C vanilin šećera

200 g kokosovo brašno

100 g C griza

3 kašike badema rendani

malo kore od limuna

Sirup:

500 g šećera

400 ml voda

2 C vanilin šećera

sok od 1 limuna

malo kore limuna

1 mala čaša rakije

Ravani (Revani)

Koraci pripreme

Korak 1:
Pripremite smesu za desert. U činiji umutite suncokretovo ulje i šećer sa žumancem dok se šećer ne istopi.

Dodajte jaja i mešajte dok svi sastojci ne budu homogeni. Dodajte brašno, griz, C vanilin šećer i limunovu koricu.

Lagano mešajte lopaticom.

Nastavite sa dodavanjem badema i na kraju kokosa.

Korak 2:
Pleh 25x35 ili okrugli prečnika 30 cm podmažite sa malo suncokretovog ulja ili putera.Smesu sipajte u pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, gore-dole grejači postavljajući pleh nisko u rernu. Ako želimo da pečemo na vazduhu, tepsiju stavite na srednju rešetku rerne.

Kolač je gotov kada naraste, počne da se skida sa zidova pleha i dobije lepu zlatnu boju.

Korak 3:
Nakon što izvadite tortu iz rerne, pripremite sirup. U šerpi kuvajte sastojke (vodu, šećer, aromu vanile, limun i limunovu koru) 5 minuta od trenutka ključanja.

Sklonite sa ringle i dodajte liker ili rakiju. Ocedite limun i uklonite koru.

Vrući sirup sipajte polako u vreli Revani koristeći cediljku.

Korak 4:
Ukrasite. Posuti C kokosom svuda ili stavite malu količinu u sredinu svakog komada.

Naši proizvodi

Ravani (Revani)

Koraci pripreme

Korak 1:
Pripremite smesu za desert. U činiji umutite suncokretovo ulje i šećer sa žumancem dok se šećer ne istopi.

Dodajte jaja i mešajte dok svi sastojci ne budu homogeni. Dodajte brašno, griz, C vanilin šećer i limunovu koricu.

Lagano mešajte lopaticom.

Nastavite sa dodavanjem badema i na kraju kokosa.

Korak 2:
Pleh 25x35 ili okrugli prečnika 30 cm podmažite sa malo suncokretovog ulja ili putera.Smesu sipajte u pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, gore-dole grejači postavljajući pleh nisko u rernu. Ako želimo da pečemo na vazduhu, tepsiju stavite na srednju rešetku rerne.

Kolač je gotov kada naraste, počne da se skida sa zidova pleha i dobije lepu zlatnu boju.

Korak 3:
Nakon što izvadite tortu iz rerne, pripremite sirup. U šerpi kuvajte sastojke (vodu, šećer, aromu vanile, limun i limunovu koru) 5 minuta od trenutka ključanja.

Sklonite sa ringle i dodajte liker ili rakiju. Ocedite limun i uklonite koru.

Vrući sirup sipajte polako u vreli Revani koristeći cediljku.

Korak 4:
Ukrasite. Posuti C kokosom svuda ili stavite malu količinu u sredinu svakog komada.

Autor

Evangelia

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept