0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
15
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
500 ml suncokretovog ulja
250 g šećera
350 g brašno tip 400
1 C prašak za pecivo
2 C vanilin šećera
200 g kokosovo brašno
100 g C griza
3 kašike badema rendani
malo kore od limuna
500 g šećera
400 ml voda
2 C vanilin šećera
sok od 1 limuna
malo kore limuna
1 mala čaša rakije
Korak 1:
Pripremite smesu za desert. U činiji umutite suncokretovo ulje i šećer sa žumancem dok se šećer ne istopi. 
Dodajte jaja i mešajte dok svi sastojci ne budu homogeni. Dodajte brašno, griz, C vanilin šećer i limunovu koricu. 
Lagano mešajte lopaticom. 
Nastavite sa dodavanjem badema i na kraju kokosa. 
Korak 2:
Pleh 25x35 ili okrugli prečnika 30 cm podmažite sa malo suncokretovog ulja ili putera.Smesu sipajte u pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, gore-dole grejači postavljajući pleh nisko u rernu. Ako želimo da pečemo na vazduhu, tepsiju stavite na srednju rešetku rerne. 
Kolač je gotov kada naraste, počne da se skida sa zidova pleha i dobije lepu zlatnu boju. 
Korak 3:
Nakon što izvadite tortu iz rerne, pripremite sirup. U šerpi kuvajte sastojke (vodu, šećer, aromu vanile, limun i limunovu koru) 5 minuta od trenutka ključanja. 
Sklonite sa ringle i dodajte liker ili rakiju. Ocedite limun i uklonite koru. 
Vrući sirup sipajte polako u vreli Revani koristeći cediljku.
Korak 4:
Ukrasite. Posuti C kokosom svuda ili stavite malu količinu u sredinu svakog komada. 
Korak 1:
Pripremite smesu za desert. U činiji umutite suncokretovo ulje i šećer sa žumancem dok se šećer ne istopi. 
Dodajte jaja i mešajte dok svi sastojci ne budu homogeni. Dodajte brašno, griz, C vanilin šećer i limunovu koricu. 
Lagano mešajte lopaticom. 
Nastavite sa dodavanjem badema i na kraju kokosa. 
Korak 2:
Pleh 25x35 ili okrugli prečnika 30 cm podmažite sa malo suncokretovog ulja ili putera.Smesu sipajte u pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, gore-dole grejači postavljajući pleh nisko u rernu. Ako želimo da pečemo na vazduhu, tepsiju stavite na srednju rešetku rerne. 
Kolač je gotov kada naraste, počne da se skida sa zidova pleha i dobije lepu zlatnu boju. 
Korak 3:
Nakon što izvadite tortu iz rerne, pripremite sirup. U šerpi kuvajte sastojke (vodu, šećer, aromu vanile, limun i limunovu koru) 5 minuta od trenutka ključanja. 
Sklonite sa ringle i dodajte liker ili rakiju. Ocedite limun i uklonite koru. 
Vrući sirup sipajte polako u vreli Revani koristeći cediljku.
Korak 4:
Ukrasite. Posuti C kokosom svuda ili stavite malu količinu u sredinu svakog komada. 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.