burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Puding jagodice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

250 ml mleka

2 kašike šećera

1 kesica C pudinga od jagode

50 g bele čokolade

2 kašike C zamne za mleko u prahu

120 g mlevene plazme

30 g maslaca

crvena prehrambena boja

kristal šećer

nekoliko zelenih žele bombona

Puding jagodice

Koraci pripreme

Puding od jagoda pomešajte sa šećerom i razmutite u malo mleka oduzetog od 250ml, a ostatak mleka stavite da provri pa zakuvajte puding. U vruće umešajte zamenu za mleko u prahu, maslac i belu čokoladu i mešajte da se maslac i čokolada otope.

Sklonite smesu s ringle i umešajte mleveni keks pa dodajte crvenu prehrambenu boju dok ne dobijete željenu nijansu crvene.

Stavite smesu u frižider na desetak minuta (može i više) da se ohladi i stegne da lakše oblikujete kolačiće.

Kristal šećer u koji ćete da valjate kolačiće obojite crvenom prehrambenom bojom.

Od pripremljene smese formirajte kolačiće u obliku jagodica i uvaljajte ih u crveni šećer.

Od zelenih žele bombona isecite “listiće” za jagodice. Kolačiće odložite na pek papir.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Puding jagodice

Koraci pripreme

Puding od jagoda pomešajte sa šećerom i razmutite u malo mleka oduzetog od 250ml, a ostatak mleka stavite da provri pa zakuvajte puding. U vruće umešajte zamenu za mleko u prahu, maslac i belu čokoladu i mešajte da se maslac i čokolada otope.

Sklonite smesu s ringle i umešajte mleveni keks pa dodajte crvenu prehrambenu boju dok ne dobijete željenu nijansu crvene.

Stavite smesu u frižider na desetak minuta (može i više) da se ohladi i stegne da lakše oblikujete kolačiće.

Kristal šećer u koji ćete da valjate kolačiće obojite crvenom prehrambenom bojom.

Od pripremljene smese formirajte kolačiće u obliku jagodica i uvaljajte ih u crveni šećer.

Od zelenih žele bombona isecite “listiće” za jagodice. Kolačiće odložite na pek papir.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept