burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Prolećna pomorandža

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

350 ml sveže ceđenog soka od narandže

4 supene kašike domaćeg pekmeza od šipka

350gr margarina

120 grama šećera

2 kesice C vanilin šećera

naribana korica

2 narandže

100 grama oštrog brašna

2 kašike tamnog gorkog kakaoa

1 kesica C praška za pecivo

800ml mleka

2 C pudinga od vanile

Prolećna pomorandža

Koraci pripreme

U posudu nasuti 350ml soka od narandže, dodati pekmez od šipka, šećer i vanilin secer, jednu koricu narandže, i ostale praškaste sastojke. Sve dobro promešati.

Na kraju u tankom mlazu dodati otopljen margarin uz stalno mešanje obavezno. Ostaviti 100gr margarina za fil.

Smesu izliti u pleh dimeznije 30x20cm,obložen pek papirom i peći na 160 stepeni oko 25-30 minuta.

Ukuvati puding u koji narendano kore pomorandže, dodati 100gr margarina pa premazati preko ohladjenje kore. Ukrasiti po zelji.

Naši proizvodi

Prolećna pomorandža

Koraci pripreme

U posudu nasuti 350ml soka od narandže, dodati pekmez od šipka, šećer i vanilin secer, jednu koricu narandže, i ostale praškaste sastojke. Sve dobro promešati.

Na kraju u tankom mlazu dodati otopljen margarin uz stalno mešanje obavezno. Ostaviti 100gr margarina za fil.

Smesu izliti u pleh dimeznije 30x20cm,obložen pek papirom i peći na 160 stepeni oko 25-30 minuta.

Ukuvati puding u koji narendano kore pomorandže, dodati 100gr margarina pa premazati preko ohladjenje kore. Ukrasiti po zelji.

Autor

Milanka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept