burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija24

Princes krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24

Sastojci

Fil:

5 žumanaca

180 g šećera

2 kesice C Vanilin šećera

100 g C Čvrstina

750 ml mleka

100 g maslaca

Krofne:

5 jaja (250 ml jaja +/-20ml)

250 ml vode

125 ml ulja

150 g oštrog brašna tip 400

1 kašika šećera

Prstohvat soli

I još:

1 kesica C Šlag krema belog sa ukusom slatke pavlake

150 ml mleka

Princes krofne

Koraci pripreme

Priprema fila:
Staviti 600 ml mleka staviti da provri. U činiju ubaciti 5 žumanca i 180 g šećera pa ih dobro umutiti, zatim dodati vanilin šećer, 150 ml mleka i čvrstin. Sve dobro promešati.

Kada je mleko provrelo postepeno ga dodavati smeši u činiju, uz mešanje.

Zatim sve vratiti u šerpu i kuvati na tihoj vatri uz stalno mešanje dok ne provri (tada će se fil stegnuti).

Priprema testa za krofne:
Potrebno je da ima 250 ml jaja. U mericu razbiti 4 veća ili 5 manjih jaja. Dodati još jedno jaje ili belance koje je ostalo od pripreme fila da bi se dobilo 250 ml jaja.

U šerpu dodati 125 ml ulja, 250 ml vode, so i šećer i ostaviti da provri. Kada provri dodati 150 g oštrog brašna. Dobro promešati da bi se dobila homogena masa.

Skinuti sa vatre i kad se testo prohladi par minuta dodavati jaja iz 2 - 3 puta.

Sve sjediniti u smešu bez grudvica (mikserom ili varjačom). Staviti pek papir u veliki pleh i formirati 30 krofni uz pomoć poslastičarske kese ili kašikom.

Krofne peći 35 - 40 minuta na 200 stepeni, dok pukotine malo porumene. Ne otvarati rernu u toku pečenja, da se krofne ne bi spustile.

Kada su krofne ispečene, prohlađeni fil izmiksati mikserom. Preseći krofne na pola (na osnovu i kapicu) pa nafilovati osnovu žutim filom.

Zatim u dublji sud dodati 150 ml hladnog mleka i kesicu šlag krema. Umutiti mikserom prema uputstvu.

Šlag krem rasporediti preko žutog fila, pa zatvoriti princes krofne kapicom.

Posuti ih šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Princes krofne

Koraci pripreme

Priprema fila:
Staviti 600 ml mleka staviti da provri. U činiju ubaciti 5 žumanca i 180 g šećera pa ih dobro umutiti, zatim dodati vanilin šećer, 150 ml mleka i čvrstin. Sve dobro promešati.

Kada je mleko provrelo postepeno ga dodavati smeši u činiju, uz mešanje.

Zatim sve vratiti u šerpu i kuvati na tihoj vatri uz stalno mešanje dok ne provri (tada će se fil stegnuti).

Priprema testa za krofne:
Potrebno je da ima 250 ml jaja. U mericu razbiti 4 veća ili 5 manjih jaja. Dodati još jedno jaje ili belance koje je ostalo od pripreme fila da bi se dobilo 250 ml jaja.

U šerpu dodati 125 ml ulja, 250 ml vode, so i šećer i ostaviti da provri. Kada provri dodati 150 g oštrog brašna. Dobro promešati da bi se dobila homogena masa.

Skinuti sa vatre i kad se testo prohladi par minuta dodavati jaja iz 2 - 3 puta.

Sve sjediniti u smešu bez grudvica (mikserom ili varjačom). Staviti pek papir u veliki pleh i formirati 30 krofni uz pomoć poslastičarske kese ili kašikom.

Krofne peći 35 - 40 minuta na 200 stepeni, dok pukotine malo porumene. Ne otvarati rernu u toku pečenja, da se krofne ne bi spustile.

Kada su krofne ispečene, prohlađeni fil izmiksati mikserom. Preseći krofne na pola (na osnovu i kapicu) pa nafilovati osnovu žutim filom.

Zatim u dublji sud dodati 150 ml hladnog mleka i kesicu šlag krema. Umutiti mikserom prema uputstvu.

Šlag krem rasporediti preko žutog fila, pa zatvoriti princes krofne kapicom.

Posuti ih šećerom u prahu.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept