burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Praznična torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Kora:

150ml slatke pavlake

200g mlevenog keksa

Fil:

120ml vode

4 kašike meda

320g šećera

2 kesice C želatina

4 kašike vode

5 belanca

200g kupina

5 kašika slatka od kupine

Glazura:

200g mlečne čokolade

50g maslaca

50ml pavlake za kuvanje

1 kesica C šlag krema

1 kašika C Kakao-a

Praznična torta

Koraci pripreme

Kora:
U posudi umutiti slatku pavlaku u čvrst sneg, dodati keks i dobro promešati da se sve sjedini. Sjedinjenu masu stavite u kalup koji je prethodno obložen papirom za pečenje.

Fil:
Pomešati vodu, med i šećer i staviti na najjaču temperaturu. Želatin natopiti hladnom vodom i ostaviti da nabubri (dok šećer, med i voda kuvaju).

Kada šećer provri ostaviti da vri dok ne počnu da izlaze balončići. Skloniti sa vatre, dodati nabubreli želatin i promešati da se istopi.

Umutiti belanca u čvrst sneg i postepeno dodati sirup uz neprestano miksanje. Ostaviti par minuta da stoji, pa sipari pola fila preko kore.

Zatim dodati kupine, a onda dosipati ostatak fila. Ostaviti da odstoji nekih 1h da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Kada je glazura od čokolade pripremljena dodati preko penastog dela nekoliko kašika slatka od kupine. Vodite računa da više stavljate voća, a manje softa.

Glazura:
Na pari otopiti čokoladu sa maslacem. Kada je čokolada otopljena dodati pavlaku za kuvanje uz neprestano mešanje 2-3minuta.

Glazuru sipati preko torte. Na kraju po želji tortu možete da ukrasite šlagom.

A preko šlaga pospite čoko - kakaom.

Naši proizvodi

Praznična torta

Koraci pripreme

Kora:
U posudi umutiti slatku pavlaku u čvrst sneg, dodati keks i dobro promešati da se sve sjedini. Sjedinjenu masu stavite u kalup koji je prethodno obložen papirom za pečenje.

Fil:
Pomešati vodu, med i šećer i staviti na najjaču temperaturu. Želatin natopiti hladnom vodom i ostaviti da nabubri (dok šećer, med i voda kuvaju).

Kada šećer provri ostaviti da vri dok ne počnu da izlaze balončići. Skloniti sa vatre, dodati nabubreli želatin i promešati da se istopi.

Umutiti belanca u čvrst sneg i postepeno dodati sirup uz neprestano miksanje. Ostaviti par minuta da stoji, pa sipari pola fila preko kore.

Zatim dodati kupine, a onda dosipati ostatak fila. Ostaviti da odstoji nekih 1h da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Kada je glazura od čokolade pripremljena dodati preko penastog dela nekoliko kašika slatka od kupine. Vodite računa da više stavljate voća, a manje softa.

Glazura:
Na pari otopiti čokoladu sa maslacem. Kada je čokolada otopljena dodati pavlaku za kuvanje uz neprestano mešanje 2-3minuta.

Glazuru sipati preko torte. Na kraju po želji tortu možete da ukrasite šlagom.

A preko šlaga pospite čoko - kakaom.

Autor

Teodora

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept