0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
150 g crne čokolade
2 kašike ulja
160 ml mleka
20 g brašna
30 g šećera
5 g C vanilin šećer
10 kapi arome mente
2 kašičice C želatina
1 kašika vode
Rastopiti čokoladu i ulje na vatri i dok je još uvek topla naliti u silikonske kalupe, a onda okrenuti kalup da bi ispao višak čokolade i deo koji ne iscuri ostaće uz zid kalupa.
Ostaviti tako kalup u frižideru da se stegne.
Punjenje:
Pomešati C želatin i vodu i ostaviti da malo odstoji. Staviti mleko da se kuva.
Brašno, šećer, C vanilin šećer i malo mleka sjediniti, dodati u mleko i kuvati dok se ne zgusti smesa.
Skloniti sa vatre i dodati aromu mente, zatim i želatin i mešati dok se ne sjedini smesa.
Kada se prohladi izvaditi kalup iz frižidera i sipati preliv, ali ostaviti malo prostora u kalupu za završni sloj čokolade.
Kada se stegne dodati sloj čokolade do kraja kalupa. Opet vratiti u frižider.
Kada se sve lepo stegne, izvaditi iz kalupa.
Rastopiti čokoladu i ulje na vatri i dok je još uvek topla naliti u silikonske kalupe, a onda okrenuti kalup da bi ispao višak čokolade i deo koji ne iscuri ostaće uz zid kalupa.
Ostaviti tako kalup u frižideru da se stegne.
Punjenje:
Pomešati C želatin i vodu i ostaviti da malo odstoji. Staviti mleko da se kuva.
Brašno, šećer, C vanilin šećer i malo mleka sjediniti, dodati u mleko i kuvati dok se ne zgusti smesa.
Skloniti sa vatre i dodati aromu mente, zatim i želatin i mešati dok se ne sjedini smesa.
Kada se prohladi izvaditi kalup iz frižidera i sipati preliv, ali ostaviti malo prostora u kalupu za završni sloj čokolade.
Kada se stegne dodati sloj čokolade do kraja kalupa. Opet vratiti u frižider.
Kada se sve lepo stegne, izvaditi iz kalupa.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.