burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Praline sa ukusom mente

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Čokoladni deo:

150 g crne čokolade

2 kašike ulja

Punjenje:

160 ml mleka

20 g brašna

30 g šećera

5 g C vanilin šećer

10 kapi arome mente

2 kašičice C želatina

1 kašika vode

Praline sa ukusom mente

Koraci pripreme

Rastopiti čokoladu i ulje na vatri i dok je još uvek topla naliti u silikonske kalupe, a onda okrenuti kalup da bi ispao višak čokolade i deo koji ne iscuri ostaće uz zid kalupa.

Ostaviti tako kalup u frižideru da se stegne.

Punjenje:
Pomešati C želatin i vodu i ostaviti da malo odstoji. Staviti mleko da se kuva.

Brašno, šećer, C vanilin šećer i malo mleka sjediniti, dodati u mleko i kuvati dok se ne zgusti smesa.

Skloniti sa vatre i dodati aromu mente, zatim i želatin i mešati dok se ne sjedini smesa.

Kada se prohladi izvaditi kalup iz frižidera i sipati preliv, ali ostaviti malo prostora u kalupu za završni sloj čokolade.

Kada se stegne dodati sloj čokolade do kraja kalupa. Opet vratiti u frižider.

Kada se sve lepo stegne, izvaditi iz kalupa.

Naši proizvodi

Praline sa ukusom mente

Koraci pripreme

Rastopiti čokoladu i ulje na vatri i dok je još uvek topla naliti u silikonske kalupe, a onda okrenuti kalup da bi ispao višak čokolade i deo koji ne iscuri ostaće uz zid kalupa.

Ostaviti tako kalup u frižideru da se stegne.

Punjenje:
Pomešati C želatin i vodu i ostaviti da malo odstoji. Staviti mleko da se kuva.

Brašno, šećer, C vanilin šećer i malo mleka sjediniti, dodati u mleko i kuvati dok se ne zgusti smesa.

Skloniti sa vatre i dodati aromu mente, zatim i želatin i mešati dok se ne sjedini smesa.

Kada se prohladi izvaditi kalup iz frižidera i sipati preliv, ali ostaviti malo prostora u kalupu za završni sloj čokolade.

Kada se stegne dodati sloj čokolade do kraja kalupa. Opet vratiti u frižider.

Kada se sve lepo stegne, izvaditi iz kalupa.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept