burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 20

Posni kuglof

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 20

Sastojci

250 ml kisele vode

100 ml ulja

sok od 2 sveže pomorandže

1 C vanilin šećer

50 g kandirane pomorandže

2 C praška za pecivo

2 kašike C kakaoa

300 g brašna

Posni kuglof

Koraci pripreme

U kiselu vodu dodati šećer i mutiti dok se ne otopi.

Dodati sok od pomorandže, C vanilin šećer, ulje, brašno i C prašak za pecivo.

Pola testa sipati u podmazan i pobrašnjen kalup za kuglof.

U drugu polovinu dodati C kakao, dobro izmešati pa sipati preko prvog dela.

Po vrhu posuti kandiranom pomorandžom. Peći na 180 C 30 min.

Pečeno izručiti na tacnu i posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Posni kuglof

Koraci pripreme

U kiselu vodu dodati šećer i mutiti dok se ne otopi.

Dodati sok od pomorandže, C vanilin šećer, ulje, brašno i C prašak za pecivo.

Pola testa sipati u podmazan i pobrašnjen kalup za kuglof.

U drugu polovinu dodati C kakao, dobro izmešati pa sipati preko prvog dela.

Po vrhu posuti kandiranom pomorandžom. Peći na 180 C 30 min.

Pečeno izručiti na tacnu i posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept