burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Posne šišarke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

400 g korn fleksa

250 g margarina

200 g čokolade za kuvanje

6 kašika meda

6 kašika šećera

2 kašike C kakaoa

Posne šišarke

Koraci pripreme

U veću šerpu staviti šećer i med da se istope. Kada se istope dodajemo margarin da se otopi na tihoj vatri.

Kada se i margarin otopi dodajemo čokoladu i C kakao. Mešamo polako da dobijemo retku smesu.

Šerpu skinemo sa ringle i polako dodajemo kornfleks. Mešamo polako da se sve lepo sjedini tj da sav kornflels bude u čokoladi.

Kada sve lepo sjedinimo ostavimo da se masa ohladi nekih 20 minuta jer će nam se u suprotnom šišarke raspadati.

Za tih 20 minuta dok se smesa hladi s vremena na vreme mešati da nam se ne zgusne previše. Postoje razni načini formiranja ove mase.

Neki ih formiraju kao kuglice neko ih formira uz pomoć čašice za rakiju, a ja sam se opredelila za jedan starinski način kako radi moja baka.

Šišarke formiram uz pomoć cediljke za limun. Ispadnu baš kao prave. Cediljku okrenemo kontra i masu stavljamo u šupljinu.

Pre toga malo vodom pokvasimo da bi lakše ispadale. Smesu guramo što više da bi bio lepši oblik.

Zatim malo protresemo i one ispadaju kao iz kalupa. Jednakog oblika i veličine. Veoma je lako i brzo ide.

Šišarke ređamo na pek papir da se ne bi lepile za dno poslužavnika.

Od ove količine ispadne oko 60 kom šišarkica srednjeg oblika.

Naši proizvodi

Posne šišarke

Koraci pripreme

U veću šerpu staviti šećer i med da se istope. Kada se istope dodajemo margarin da se otopi na tihoj vatri.

Kada se i margarin otopi dodajemo čokoladu i C kakao. Mešamo polako da dobijemo retku smesu.

Šerpu skinemo sa ringle i polako dodajemo kornfleks. Mešamo polako da se sve lepo sjedini tj da sav kornflels bude u čokoladi.

Kada sve lepo sjedinimo ostavimo da se masa ohladi nekih 20 minuta jer će nam se u suprotnom šišarke raspadati.

Za tih 20 minuta dok se smesa hladi s vremena na vreme mešati da nam se ne zgusne previše. Postoje razni načini formiranja ove mase.

Neki ih formiraju kao kuglice neko ih formira uz pomoć čašice za rakiju, a ja sam se opredelila za jedan starinski način kako radi moja baka.

Šišarke formiram uz pomoć cediljke za limun. Ispadnu baš kao prave. Cediljku okrenemo kontra i masu stavljamo u šupljinu.

Pre toga malo vodom pokvasimo da bi lakše ispadale. Smesu guramo što više da bi bio lepši oblik.

Zatim malo protresemo i one ispadaju kao iz kalupa. Jednakog oblika i veličine. Veoma je lako i brzo ide.

Šišarke ređamo na pek papir da se ne bi lepile za dno poslužavnika.

Od ove količine ispadne oko 60 kom šišarkica srednjeg oblika.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept