0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 malih šargarepa
3 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
100 g C Kokosa
150 g mlevenog posnog keksa
1 manja šoljica seckanih oraha
Izrendajte šargarepu. Na umerenoj temperaturi zagrejte šećer i rendanu šargarepu i dinstajte dok šargarepa ne omekša.
Posudu sklonite s ringle, dodajte mleveni keks, seckane orahe i dobro izmešajte.
Ukoliko vam je smesa previše lepljiva za prste stavite još malo keksa.
Rukama oblikujte kuglice veličine oraha uvaljajte ih u kokos i stavite u papirne korpice.
Izrendajte šargarepu. Na umerenoj temperaturi zagrejte šećer i rendanu šargarepu i dinstajte dok šargarepa ne omekša.
Posudu sklonite s ringle, dodajte mleveni keks, seckane orahe i dobro izmešajte.
Ukoliko vam je smesa previše lepljiva za prste stavite još malo keksa.
Rukama oblikujte kuglice veličine oraha uvaljajte ih u kokos i stavite u papirne korpice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.