burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Posne gomboce sa speltinim brašnom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

500 g krompira (belog)

500 g šljiva ili kajsija

5 kašika speltinog brašna

5 kašika C griza

1 kesica cimeta

1 kašika ulja ili kockica margarina

3 kesice C vanilin šećera

100 g prezli

kašičica soli

3 kašike šećera

Posne gomboce sa speltinim brašnom

Koraci pripreme

Oljuštiti i u slanoj vodi obariti krompir. Za to vreme pripremiti voće, ukoliko je sveže, očistiti od koštica.

Propasirati ga, dodati ulje ili margarin, speltino brašno, C griz, C vanilin šećer. Umesiti žitko testo. Ukoliko je previše mekano, dodati još brašna.

Napraviti valjak i seći krugove od kojih ćemo dlanovima oblikovati gomboce oko voća.

Staviti vodu da proključa za to vreme. Kada napravimo gomboce od sveg brašna, spuštati knedle u kipuću vodu. Kada isplivaju na površinu, gotove su.

U tiganju ispržiti prezlu (paziti da ne zagori), dodati 3 kašike šećera, 2 kesice C vanilin šećera i cimet.

Iz kipuće vode gomboce vaditi šupljikavom kašikom i uvaljati u prezle i šećer.

Naši proizvodi

Posne gomboce sa speltinim brašnom

Koraci pripreme

Oljuštiti i u slanoj vodi obariti krompir. Za to vreme pripremiti voće, ukoliko je sveže, očistiti od koštica.

Propasirati ga, dodati ulje ili margarin, speltino brašno, C griz, C vanilin šećer. Umesiti žitko testo. Ukoliko je previše mekano, dodati još brašna.

Napraviti valjak i seći krugove od kojih ćemo dlanovima oblikovati gomboce oko voća.

Staviti vodu da proključa za to vreme. Kada napravimo gomboce od sveg brašna, spuštati knedle u kipuću vodu. Kada isplivaju na površinu, gotove su.

U tiganju ispržiti prezlu (paziti da ne zagori), dodati 3 kašike šećera, 2 kesice C vanilin šećera i cimet.

Iz kipuće vode gomboce vaditi šupljikavom kašikom i uvaljati u prezle i šećer.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept