0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20-tak komada
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20-tak komada
1 C suvi kvasac
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
250 ml kisele vode
malo C šećera u prahu
600 g brašna tip 400
250 ml ulja
100 g mlevenog maka
4 supene kašike džema (bilo kog)
Pomešati kvasac, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, kiselu vodu, brašno, 50 ml ulja. Umesiti mekano testo.
Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Nakon 30 minuta razvući testo debljine malog prsta, iseći na kockice.
Svaku kockicu puniti mešavinom maka i džema i zatvarati tako da se dobije oblik loptice, tj.da fil bude u sredini.
Tepsiju premazati uljem, ređati loptice gusto (ne ostavljati previše mesta između loptica kako bi narasle nagore).
Na kraju premazati sa 100 ml ulja. Ostaviti da nadođu još 15 min. Peći na 200 stepeni. Pečene su kada porumene.
Pečene buhtle odmah premazati sa ostatkom ulja i posuti C šećerom u prahu.
Pomešati kvasac, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, kiselu vodu, brašno, 50 ml ulja. Umesiti mekano testo.
Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Nakon 30 minuta razvući testo debljine malog prsta, iseći na kockice.
Svaku kockicu puniti mešavinom maka i džema i zatvarati tako da se dobije oblik loptice, tj.da fil bude u sredini.
Tepsiju premazati uljem, ređati loptice gusto (ne ostavljati previše mesta između loptica kako bi narasle nagore).
Na kraju premazati sa 100 ml ulja. Ostaviti da nadođu još 15 min. Peći na 200 stepeni. Pečene su kada porumene.
Pečene buhtle odmah premazati sa ostatkom ulja i posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.