burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Posne breskvice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Testo:

100ml hladne vode

200ml ulja

1 čaša šećera ( od 200ml)

4 kašike+ 450g brašna

1 C prašak za pecivo

Fil:

uzdubljene mrvice od testa

2 kašike ruma

5-6 kašika džema po izboru

1 C vanilin šećer

Ukras:

kristal šećer

boje za kolače

Posne breskvice

Koraci pripreme

U dublju posudu stavite vodu, šećer, ulje, prašak za pecivo i 4 kašike brašna. Dobro promešajte i ostabite u frižider na poka sata. Dodajte preostalo brašno i umesite glatko testo. Kada ste testo umesili, isecite te ga na dva jednaka dela i napravite dve rolnice, a rolnice iseckajte na manje komadiće.

Trudite se da vam kuglice budu jednake veličine i između svake ostavite prostor, jer će narasti u toku pečenja. Ja sam svaku merila po 15g, ali ukoliko pravim za slavu merim ih po 10g kako bi mi bile iste veličine.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepni, oko 15 minuta, da ostanu bele sa gornje strane, a porumene tek malo sa donje strane.

Još tople ih pažljivo izdubiti tankim nožićem. Mrvice stavite u posudu, pa dodajte sve ostale sastojke za fil. Izdubljene punite filom, pa spojite po dve tako da dobijete oblik loptice, odnosno breskve.

Ostavite na par sati da se stegnu, a potom kg bojiti. Jestive boje pomešajte sa vodom u dve posude, pa breskvice umočite prvo u žutu, potom u crvenu boju.

Malo ih ucedite i potom uvaljajte u šećer.

Naši proizvodi

Posne breskvice

Koraci pripreme

U dublju posudu stavite vodu, šećer, ulje, prašak za pecivo i 4 kašike brašna. Dobro promešajte i ostabite u frižider na poka sata. Dodajte preostalo brašno i umesite glatko testo. Kada ste testo umesili, isecite te ga na dva jednaka dela i napravite dve rolnice, a rolnice iseckajte na manje komadiće.

Trudite se da vam kuglice budu jednake veličine i između svake ostavite prostor, jer će narasti u toku pečenja. Ja sam svaku merila po 15g, ali ukoliko pravim za slavu merim ih po 10g kako bi mi bile iste veličine.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepni, oko 15 minuta, da ostanu bele sa gornje strane, a porumene tek malo sa donje strane.

Još tople ih pažljivo izdubiti tankim nožićem. Mrvice stavite u posudu, pa dodajte sve ostale sastojke za fil. Izdubljene punite filom, pa spojite po dve tako da dobijete oblik loptice, odnosno breskve.

Ostavite na par sati da se stegnu, a potom kg bojiti. Jestive boje pomešajte sa vodom u dve posude, pa breskvice umočite prvo u žutu, potom u crvenu boju.

Malo ih ucedite i potom uvaljajte u šećer.

Autor

Katarina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept