burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Pogača sa pekmezom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Za testo:

250 ml mleka

1 kesica C kvasca

2 kašičice šećera

100 ml ulja

1 belance

1 kašičica soli

550 g brašna

Za premazivanje testa:

10 kašika pekmeza

Za premazivanje pogače:

1 žumance

Pogača sa pekmezom

Koraci pripreme

U 100 ml mlakog mleka rastvoriti kvasac, dodati 1 kašičicu šećera, brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.

U odgovarajuću posudu usuti brašno, dodati 150 ml mlakog mleka, ulje, nadošli kvasac, belance, so i zamesiti testo.

Prekriti najlonskom folijom ili krpom i ostaviti da odstoji 40 minuta.

Testo izručiti na brašnom posutu radnu površinu, premesiti razviti oklagijom, pa premazati pekmezom. Testo urolati.

Staviti u tepsiju obloženu pek papirom i uvijati od unutrašnjeg ka spoljašnjem delu. Prekriti i ostaviti da odstoji još 30 minuta.

Pogaču premazati žumancetom.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Naši proizvodi

Pogača sa pekmezom

Koraci pripreme

U 100 ml mlakog mleka rastvoriti kvasac, dodati 1 kašičicu šećera, brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.

U odgovarajuću posudu usuti brašno, dodati 150 ml mlakog mleka, ulje, nadošli kvasac, belance, so i zamesiti testo.

Prekriti najlonskom folijom ili krpom i ostaviti da odstoji 40 minuta.

Testo izručiti na brašnom posutu radnu površinu, premesiti razviti oklagijom, pa premazati pekmezom. Testo urolati.

Staviti u tepsiju obloženu pek papirom i uvijati od unutrašnjeg ka spoljašnjem delu. Prekriti i ostaviti da odstoji još 30 minuta.

Pogaču premazati žumancetom.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept