burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Pogača

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

1 kg brašna

1 kašičica šećera + 1 kašika šećera

1 kockica svežeg kvasca

3 dl vode pomešane sa 2 kašike meda

1 dl vina

puna šaka čokoladnih dugmadi

2 kašičice mlevene kafe

3 kesice C vanilin šećera

100 ml ulja

Pogača

Koraci pripreme

U mlaku vodu dodamo malo šećera, kvasac i malo brašna. Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.

Kad se kvasac digne, dodamo ulje, vodu sa medom, so, šećer, kafu, vino, čokoladnu dugmad, C vanilin šećer i na kraju brašno.

Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.

Kada naraste izručimo ga na ravnu površinu posutu brašnom i rastanjimo oklagijom na debljinu prsta. Čašom vadimo krugove.

Tepsiju okruglu obložimo papirom za pečenje i ređamo krugove prvi, drugi zahvata jednu trećinu prvog i zako dok ne popunimo celu tepsiju.

Ostavimo pogaču da još malo rasre. Rernu zagrejemo na 200 stepeni i pečemo pogaču dok lepo ne porumeni.

Pečenu pogaču izvadimo iz rerne i poprskamo sa malo vode, prekrijemo je krpom da omekša.

Kada se malo prohladi pospemo je po želji C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Pogača

Koraci pripreme

U mlaku vodu dodamo malo šećera, kvasac i malo brašna. Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.

Kad se kvasac digne, dodamo ulje, vodu sa medom, so, šećer, kafu, vino, čokoladnu dugmad, C vanilin šećer i na kraju brašno.

Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.

Kada naraste izručimo ga na ravnu površinu posutu brašnom i rastanjimo oklagijom na debljinu prsta. Čašom vadimo krugove.

Tepsiju okruglu obložimo papirom za pečenje i ređamo krugove prvi, drugi zahvata jednu trećinu prvog i zako dok ne popunimo celu tepsiju.

Ostavimo pogaču da još malo rasre. Rernu zagrejemo na 200 stepeni i pečemo pogaču dok lepo ne porumeni.

Pečenu pogaču izvadimo iz rerne i poprskamo sa malo vode, prekrijemo je krpom da omekša.

Kada se malo prohladi pospemo je po želji C šećerom u prahu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept