0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
5
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5
1 kg brašna
1 kašičica šećera + 1 kašika šećera
1 kockica svežeg kvasca
3 dl vode pomešane sa 2 kašike meda
1 dl vina
puna šaka čokoladnih dugmadi
2 kašičice mlevene kafe
3 kesice C vanilin šećera
100 ml ulja
U mlaku vodu dodamo malo šećera, kvasac i malo brašna. Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.
Kad se kvasac digne, dodamo ulje, vodu sa medom, so, šećer, kafu, vino, čokoladnu dugmad, C vanilin šećer i na kraju brašno.
Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.
Kada naraste izručimo ga na ravnu površinu posutu brašnom i rastanjimo oklagijom na debljinu prsta. Čašom vadimo krugove.
Tepsiju okruglu obložimo papirom za pečenje i ređamo krugove prvi, drugi zahvata jednu trećinu prvog i zako dok ne popunimo celu tepsiju.
Ostavimo pogaču da još malo rasre. Rernu zagrejemo na 200 stepeni i pečemo pogaču dok lepo ne porumeni.
Pečenu pogaču izvadimo iz rerne i poprskamo sa malo vode, prekrijemo je krpom da omekša.
Kada se malo prohladi pospemo je po želji C šećerom u prahu.
U mlaku vodu dodamo malo šećera, kvasac i malo brašna. Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.
Kad se kvasac digne, dodamo ulje, vodu sa medom, so, šećer, kafu, vino, čokoladnu dugmad, C vanilin šećer i na kraju brašno.
Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.
Kada naraste izručimo ga na ravnu površinu posutu brašnom i rastanjimo oklagijom na debljinu prsta. Čašom vadimo krugove.
Tepsiju okruglu obložimo papirom za pečenje i ređamo krugove prvi, drugi zahvata jednu trećinu prvog i zako dok ne popunimo celu tepsiju.
Ostavimo pogaču da još malo rasre. Rernu zagrejemo na 200 stepeni i pečemo pogaču dok lepo ne porumeni.
Pečenu pogaču izvadimo iz rerne i poprskamo sa malo vode, prekrijemo je krpom da omekša.
Kada se malo prohladi pospemo je po želji C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.