0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
5
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5
1/2 kesice C kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
500 g brašna
mlaka voda
Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe.
U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac i so.
Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo, mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste, ako treba dodajte jos brašna.
Ostaviti testo da naraste. Premesite, formirajte pogaču, tepsiju podmažite i pospite brašnom.
Rernu zagrejte, pogaču u tepsiji ostavite još malo da raste i pecite dok lepo ne porumeni.
Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe.
U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac i so.
Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo, mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste, ako treba dodajte jos brašna.
Ostaviti testo da naraste. Premesite, formirajte pogaču, tepsiju podmažite i pospite brašnom.
Rernu zagrejte, pogaču u tepsiji ostavite još malo da raste i pecite dok lepo ne porumeni.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.