burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Pogača

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

1/2 kesice C kvasca

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

500 g brašna

mlaka voda

Pogača

Koraci pripreme

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe.

U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac i so.

Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo, mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste, ako treba dodajte jos brašna.

Ostaviti testo da naraste. Premesite, formirajte pogaču, tepsiju podmažite i pospite brašnom.

Rernu zagrejte, pogaču u tepsiji ostavite još malo da raste i pecite dok lepo ne porumeni.

Naši proizvodi

Pogača

Koraci pripreme

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe.

U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac i so.

Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo, mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste, ako treba dodajte jos brašna.

Ostaviti testo da naraste. Premesite, formirajte pogaču, tepsiju podmažite i pospite brašnom.

Rernu zagrejte, pogaču u tepsiji ostavite još malo da raste i pecite dok lepo ne porumeni.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept