0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
1 kockica kvasca ili jedna kesica C suvog kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
po ukusu seckani praziluk
150 g maslaca
1 kg brašna
mlaka voda
Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe.
U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac, seckan praziluk i so.
Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo, mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste, ako treba dodajte jos brašna.
Ostaviti testo da naraste. Testo malo rastanjiti i premazati sa maslacom.
Preklopiti i stavite da još malo odmara.
Peći hleb u zagrejanoj rerni dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.
Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe.
U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac, seckan praziluk i so.
Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo, mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste, ako treba dodajte jos brašna.
Ostaviti testo da naraste. Testo malo rastanjiti i premazati sa maslacom.
Preklopiti i stavite da još malo odmara.
Peći hleb u zagrejanoj rerni dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.