burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Pogača

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

1 kockica kvasca ili jedna kesica C suvog kvasca

2 kašičice soli

1 kašičica šećera

po ukusu seckani praziluk

150 g maslaca

1 kg brašna

mlaka voda

Pogača

Koraci pripreme

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe.

U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac, seckan praziluk i so.

Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo, mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste, ako treba dodajte jos brašna.

Ostaviti testo da naraste. Testo malo rastanjiti i premazati sa maslacom.

Preklopiti i stavite da još malo odmara.

Peći hleb u zagrejanoj rerni dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.

Naši proizvodi

Pogača

Koraci pripreme

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe.

U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac, seckan praziluk i so.

Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo, mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste, ako treba dodajte jos brašna.

Ostaviti testo da naraste. Testo malo rastanjiti i premazati sa maslacom.

Preklopiti i stavite da još malo odmara.

Peći hleb u zagrejanoj rerni dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept