burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Plazma torta s pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za fil:

1 l mleko

7 kašika šećera

3 C pudinga sa ukusom slatke pavlake

2 kesice C vanilin šećer

2 kašike C čvrstina

150 g margarina

200 g lešnika

mleko za potapanje plazme

2 kesice C šlag classic za filovanje

dodatno 450 g plazma keksa

Plazma torta s pudingom

Koraci pripreme

Za fil:
U šerpu usuti 800 ml mleka, dodati šećer, C vanilin šećer, izmešati i staviti na vatru da provri.

Zasebno u 200 ml hladnog mleka razmutiti C puding i C čvrstin, pa ukuvati u vrijuće mleko.

Kada smesa dobije potrebnu gustinu skloniti sa vatre i ostaviti fil da se prohladi.

U mlak fil dodati margarin i umutiti mikserom. U smesu dodati prepečen, samleven lešnik i lepo sjediniti.

Obruč za tortu staviti na tacnu. Plazmu potapati u mleko i poređati u dubak (po obodu obruča), kao i po dnu tacne.

Naneti polovinu fila te preklopiti još jednim redom keksa koji ste potopili u mleko te završiti preostalim filom.

C šlag umutiti po uputstvu sa kesice i naneti preko fila.

Ostaviti u frižider da odstoji preko noći. Sutradan tortu izvaditi iz frižidera i ukloniti obruč. Tortu seći i poslužiti.

Naši proizvodi

Plazma torta s pudingom

Koraci pripreme

Za fil:
U šerpu usuti 800 ml mleka, dodati šećer, C vanilin šećer, izmešati i staviti na vatru da provri.

Zasebno u 200 ml hladnog mleka razmutiti C puding i C čvrstin, pa ukuvati u vrijuće mleko.

Kada smesa dobije potrebnu gustinu skloniti sa vatre i ostaviti fil da se prohladi.

U mlak fil dodati margarin i umutiti mikserom. U smesu dodati prepečen, samleven lešnik i lepo sjediniti.

Obruč za tortu staviti na tacnu. Plazmu potapati u mleko i poređati u dubak (po obodu obruča), kao i po dnu tacne.

Naneti polovinu fila te preklopiti još jednim redom keksa koji ste potopili u mleko te završiti preostalim filom.

C šlag umutiti po uputstvu sa kesice i naneti preko fila.

Ostaviti u frižider da odstoji preko noći. Sutradan tortu izvaditi iz frižidera i ukloniti obruč. Tortu seći i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept