burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Plazma nugat šubare

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora x2:

4 jaja

140g šećer

70g brašno

2 kašike C kakao

6 kašika mleko

2 kašike ulje

1/2 C prašak za pecivo

60g mlevena plazma

Nugat fil:

500ml mleko

150g šećer

2 C pudinga s ukusom lešnika ili čokolade

3 kašike nugat krem

125g margarin

Za dekoraciju:

120g crne čokolade

50g mlevene plazme

5 izdrobljenih plazmi

1 kesica Mini-Mini plazma

100g pečenih krupno mlevenih lešnika

Plazma nugat šubare

Koraci pripreme

Belanca umutiti u čvrst sneg.Žumanca i šećer posebno umutiti,dodati mleko i ulje,zatim brašno,prašak za pecivo,mlevenu plazmu i kakao.Polako umešati kašiku po kašiku u belanca.Peći u pleh dimenzije 40x25 na 200°C 15-20min.Napraviti dve ovakve kore.

Za krem,puding izmešati sa 150ml mleka,a ostatak sa šećerom staviti da provri.Ukuvati puding sve vreme mešajući žicom dok se ne zgusne.Pokriti streč folijom skroz do fila kako ne bi uhvatio koru i ostaviti da se ohladi.U ohladjeno umiksati nugat krem i maslac sobne temperature.

Ohladjeni biskvit čašom rezati na krugove.Izmedju dva kruga mazati fil,kao i okolo i uvaljati u mešavinu mlevene plazme,izdrobljene plazme i lešnika.Odozgo preliti otopljenom crnom čokoladom i dekorisati Mini-Mini Plazmom.

Naši proizvodi

Plazma nugat šubare

Koraci pripreme

Belanca umutiti u čvrst sneg.Žumanca i šećer posebno umutiti,dodati mleko i ulje,zatim brašno,prašak za pecivo,mlevenu plazmu i kakao.Polako umešati kašiku po kašiku u belanca.Peći u pleh dimenzije 40x25 na 200°C 15-20min.Napraviti dve ovakve kore.

Za krem,puding izmešati sa 150ml mleka,a ostatak sa šećerom staviti da provri.Ukuvati puding sve vreme mešajući žicom dok se ne zgusne.Pokriti streč folijom skroz do fila kako ne bi uhvatio koru i ostaviti da se ohladi.U ohladjeno umiksati nugat krem i maslac sobne temperature.

Ohladjeni biskvit čašom rezati na krugove.Izmedju dva kruga mazati fil,kao i okolo i uvaljati u mešavinu mlevene plazme,izdrobljene plazme i lešnika.Odozgo preliti otopljenom crnom čokoladom i dekorisati Mini-Mini Plazmom.

Autor

Dejana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept