burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Pita sa višnjom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

500 g višanja

500 g kora za pitu

200 ml ulja

350 g šećera

3 jaja

10 g C vanilin šećera

10 g C praška za pecivo

200 g C griza

400 g jogurta

Pita sa višnjom

Koraci pripreme

Višnje prvo operite i očistite od koštica i peteljki. Sada umutiti 3 jaja i 350 g šećera i C vanilin šećer.

Umutiti da masa postane penasta. Sada dodajemo jogurt 400 g. Zatim ulje 200 ml.

Dodajemo C griz 200 g i C prašak za pecivo. Sve to lepo sjediniti.

Sada stavite jednu koru, pa premažite filom, pa drugu isto premažite filom i tako četiri kore.

Na petoj poređajte višnje po celoj kori. Ukoliko želite dodajte malo šećera po njima. Uvijamo lagamo i bez pretiskanja. Takav rolat prenesite u već pomazan pleh/tepsiju.

Tako urolajte još dva rolata. I sa ostalim filom prelijte rolate koji su već u tepsiji. Ostavite da odstoji 15-20 minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.

Pečemo pitu dok ne porumeni. Kada je ispečena ostavite da se ohladi prekrijte krpom ili kesom.

Kada se ohladi možete seći i poslužiti.

Naši proizvodi

Pita sa višnjom

Koraci pripreme

Višnje prvo operite i očistite od koštica i peteljki. Sada umutiti 3 jaja i 350 g šećera i C vanilin šećer.

Umutiti da masa postane penasta. Sada dodajemo jogurt 400 g. Zatim ulje 200 ml.

Dodajemo C griz 200 g i C prašak za pecivo. Sve to lepo sjediniti.

Sada stavite jednu koru, pa premažite filom, pa drugu isto premažite filom i tako četiri kore.

Na petoj poređajte višnje po celoj kori. Ukoliko želite dodajte malo šećera po njima. Uvijamo lagamo i bez pretiskanja. Takav rolat prenesite u već pomazan pleh/tepsiju.

Tako urolajte još dva rolata. I sa ostalim filom prelijte rolate koji su već u tepsiji. Ostavite da odstoji 15-20 minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.

Pečemo pitu dok ne porumeni. Kada je ispečena ostavite da se ohladi prekrijte krpom ili kesom.

Kada se ohladi možete seći i poslužiti.

Autor

Tijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept