burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaod 1 rolata oko 6-7

Pita sa višnjama i pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
od 1 rolata oko 6-7

Sastojci

Za fil:

4 jaja

6 kašika šećera

180 ml ulja

150 g C griza

1 čaša jogurta

1 C prašak za pecivo

Puding:

3 kesice C pudinga od vanile

900 ml mleka

6 kašika šećera

Još potrebno:

pakovanje kora za pitu

400 g očišćenih višanja

1 kašika C griza

Pita sa višnjama i pudingom

Koraci pripreme

Višnje odmrznuti, ocediti i posuti kašiku C griza preko njih.

Prah za puding razmutiti sa malo mleka od navedene količine, a ostatak sipati u šerpu, dodati šećer, i kad dodje do pred ključanje, dodati puding i ukuvati. Skloniti da se hladi.

Umutiti belance sa šećerom pa pred kraj mućenja dodati žumanca, jogurt, ulje, i pecivo pomešano sa C grizom. Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Kore podeliti na 4 dela (ja sam imala po 5 kora). Uzeti prvu koru, naneti 2-3 kašike fila, staviti drugu koru preko nje pa i na nju staviti fil, i tako sve do poslednje kore.

Na poslednju koru naneti četvrtinu pudinga, ali samo na polovinu kore pa uz jedan kraj (na toj polovini gde je puding) poređati četvrtinu višanja duž kore i urolati kao rolat.

Ponoviti postupak još 3 puta.

Ređati u pleh pa premazati ostatkom fila (uglavnom ostane oko 5 kašika).

Peći u rerni 15-tak minuta.

Naši proizvodi

Pita sa višnjama i pudingom

Koraci pripreme

Višnje odmrznuti, ocediti i posuti kašiku C griza preko njih.

Prah za puding razmutiti sa malo mleka od navedene količine, a ostatak sipati u šerpu, dodati šećer, i kad dodje do pred ključanje, dodati puding i ukuvati. Skloniti da se hladi.

Umutiti belance sa šećerom pa pred kraj mućenja dodati žumanca, jogurt, ulje, i pecivo pomešano sa C grizom. Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Kore podeliti na 4 dela (ja sam imala po 5 kora). Uzeti prvu koru, naneti 2-3 kašike fila, staviti drugu koru preko nje pa i na nju staviti fil, i tako sve do poslednje kore.

Na poslednju koru naneti četvrtinu pudinga, ali samo na polovinu kore pa uz jedan kraj (na toj polovini gde je puding) poređati četvrtinu višanja duž kore i urolati kao rolat.

Ponoviti postupak još 3 puta.

Ređati u pleh pa premazati ostatkom fila (uglavnom ostane oko 5 kašika).

Peći u rerni 15-tak minuta.

Autor

Jovana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept