0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
od 1 rolata oko 6-7
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
od 1 rolata oko 6-7
4 jaja
6 kašika šećera
180 ml ulja
150 g C griza
1 čaša jogurta
1 C prašak za pecivo
3 kesice C pudinga od vanile
900 ml mleka
6 kašika šećera
pakovanje kora za pitu
400 g očišćenih višanja
1 kašika C griza
Višnje odmrznuti, ocediti i posuti kašiku C griza preko njih.
Prah za puding razmutiti sa malo mleka od navedene količine, a ostatak sipati u šerpu, dodati šećer, i kad dodje do pred ključanje, dodati puding i ukuvati. Skloniti da se hladi.
Umutiti belance sa šećerom pa pred kraj mućenja dodati žumanca, jogurt, ulje, i pecivo pomešano sa C grizom. Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Kore podeliti na 4 dela (ja sam imala po 5 kora). Uzeti prvu koru, naneti 2-3 kašike fila, staviti drugu koru preko nje pa i na nju staviti fil, i tako sve do poslednje kore.
Na poslednju koru naneti četvrtinu pudinga, ali samo na polovinu kore pa uz jedan kraj (na toj polovini gde je puding) poređati četvrtinu višanja duž kore i urolati kao rolat.
Ponoviti postupak još 3 puta.
Ređati u pleh pa premazati ostatkom fila (uglavnom ostane oko 5 kašika).
Peći u rerni 15-tak minuta.
Višnje odmrznuti, ocediti i posuti kašiku C griza preko njih.
Prah za puding razmutiti sa malo mleka od navedene količine, a ostatak sipati u šerpu, dodati šećer, i kad dodje do pred ključanje, dodati puding i ukuvati. Skloniti da se hladi.
Umutiti belance sa šećerom pa pred kraj mućenja dodati žumanca, jogurt, ulje, i pecivo pomešano sa C grizom. Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Kore podeliti na 4 dela (ja sam imala po 5 kora). Uzeti prvu koru, naneti 2-3 kašike fila, staviti drugu koru preko nje pa i na nju staviti fil, i tako sve do poslednje kore.
Na poslednju koru naneti četvrtinu pudinga, ali samo na polovinu kore pa uz jedan kraj (na toj polovini gde je puding) poređati četvrtinu višanja duž kore i urolati kao rolat.
Ponoviti postupak još 3 puta.
Ređati u pleh pa premazati ostatkom fila (uglavnom ostane oko 5 kašika).
Peći u rerni 15-tak minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.