0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
10 komada kora za pitu
300 g višanja
1/2 C šoljice griza
1/2 šoljice ulja
1/2 šoljice šećera
1/2 šoljice jogurta
1 kašika cimeta
1 kašika hlebnih mrvica
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
Pripremite nadev za premazivanje kora tako što ćete umutiti jaja, šećer, C griz, ulje, jogurt i C prašak za pecivo, a onda dodajte cimet.
Odvojite po pet kora za jednu rolnu, pa na svaku namazite nadev, a na poslednju prvo nadev, pa višnje.
Uvijte i pecite na 200 stepeni sve dok lepo ne porumene. Ostavie da se ohlade.
Zatim, napravite preliv od 2 čaše vode i 2 čaše šećera i prelijte preko pite.
Pripremite nadev za premazivanje kora tako što ćete umutiti jaja, šećer, C griz, ulje, jogurt i C prašak za pecivo, a onda dodajte cimet.
Odvojite po pet kora za jednu rolnu, pa na svaku namazite nadev, a na poslednju prvo nadev, pa višnje.
Uvijte i pecite na 200 stepeni sve dok lepo ne porumene. Ostavie da se ohlade.
Zatim, napravite preliv od 2 čaše vode i 2 čaše šećera i prelijte preko pite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.