burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija15

Pita sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15

Sastojci

350 g kora za pitu

3 manja jajeta

120 ml jogurta

70 ml ulja

3 kašike brašna

1/2 kašičice C Praška za pecivo

7 kašika šećera

1 kesica C Vanilin šećera

300 g zamrznutih višanja

3 kašike C Griza

Preliv:

200 g šećera

120 ml vode

2 koluta limuna

Pita sa višnjama

Koraci pripreme

Pripremu pite započeti mućenjem jaja. Dodati jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, kao i 2 kašike kristal šećera i promešati sastojke.

U odleđene i oceđene višnje dodati 5 kašika šećera i griz, zahvaljujući kom višnje neće raskvasiti kore prilikom pečenja.

U tankom sloju premazati koru prethodno pripremljenim filom. Preko staviti još jednu, koju je takođe potrebno premazati, ali u debljem sloju, pa rasporediti višnje uz sam kraj dužeg dela kore i saviti u rolat. Na isti način pripremiti još 4.

Pleh prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i staviti rolate tako da izgleda kao da se nastavljaju od spolja ka centru, premazati istim filom kojim ste premazivali kore ranije i dodati par višnji preko.

Pitu peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 30 minuta.

Dok se pita peče pripremiti sirup tako što šećer i vodu stavite da provre i kuvati još 10 minuta.

Pred kraj dodati limun, kuvati još 1-2 minuta i skloniti sa vatre.

Vruću pitu preliti sa svih strana i ostaviti da se ohladi i lepo upije sirup (najbolje preko noći).

Naši proizvodi

Pita sa višnjama

Koraci pripreme

Pripremu pite započeti mućenjem jaja. Dodati jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, kao i 2 kašike kristal šećera i promešati sastojke.

U odleđene i oceđene višnje dodati 5 kašika šećera i griz, zahvaljujući kom višnje neće raskvasiti kore prilikom pečenja.

U tankom sloju premazati koru prethodno pripremljenim filom. Preko staviti još jednu, koju je takođe potrebno premazati, ali u debljem sloju, pa rasporediti višnje uz sam kraj dužeg dela kore i saviti u rolat. Na isti način pripremiti još 4.

Pleh prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i staviti rolate tako da izgleda kao da se nastavljaju od spolja ka centru, premazati istim filom kojim ste premazivali kore ranije i dodati par višnji preko.

Pitu peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 30 minuta.

Dok se pita peče pripremiti sirup tako što šećer i vodu stavite da provre i kuvati još 10 minuta.

Pred kraj dodati limun, kuvati još 1-2 minuta i skloniti sa vatre.

Vruću pitu preliti sa svih strana i ostaviti da se ohladi i lepo upije sirup (najbolje preko noći).

Autor

blog Mikina kuhinja.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept