0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
24 parčeta
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24 parčeta
500 g heljdinih kora
500 g sira
15 listova blitve
1 kašičica soli
4 jaja (po pravilima hrono ishrane, trebalo bi da idu samo belanaca)
50 ml maslinovog ulja ili običnog
1 C prašak za pecivo
300 ml kisele vode
susam
laneno seme za posipanje
Izmešati sir, jaja, ulje, C prašak za pecivo, so, pa dodati blitvu (koju ste prethodno oprali, iseckali, izgnječili sa malo soli), 150 ml kisele vode.
Sve to dobro promešati i sa ovim filovati pitu.
Ređati jednu koru, pa 4-5 kašika fila, kora, 4-5 kašika fila. I sve tako dok ne potrošite sve kore.
Gledajte da vam ostane malo fila, za 3-4 kašike, jer tu dodajete preostalih 150 ml kisele vode i sa tim prelivate pitu.
Pitu, pre nego što prelijete, zasecite na par mesta, kako bi dobro upila preliv.
Posuti susamom i lanenim semenom i staviti u pećnicu na 200 stepeni nekih 15 minuta, pa smanjiti na 160 stepeni, još nekih 15 min.
Kad se ispeče iseći na 24 parčeta.
Ja pečem u plehu koji je pravougaonog oblika, poput đuvečara.
Izmešati sir, jaja, ulje, C prašak za pecivo, so, pa dodati blitvu (koju ste prethodno oprali, iseckali, izgnječili sa malo soli), 150 ml kisele vode.
Sve to dobro promešati i sa ovim filovati pitu.
Ređati jednu koru, pa 4-5 kašika fila, kora, 4-5 kašika fila. I sve tako dok ne potrošite sve kore.
Gledajte da vam ostane malo fila, za 3-4 kašike, jer tu dodajete preostalih 150 ml kisele vode i sa tim prelivate pitu.
Pitu, pre nego što prelijete, zasecite na par mesta, kako bi dobro upila preliv.
Posuti susamom i lanenim semenom i staviti u pećnicu na 200 stepeni nekih 15 minuta, pa smanjiti na 160 stepeni, još nekih 15 min.
Kad se ispeče iseći na 24 parčeta.
Ja pečem u plehu koji je pravougaonog oblika, poput đuvečara.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.