burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24 parčeta

Pita sa sirom i blitvom od heljdinih kora

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24 parčeta

Sastojci

500 g heljdinih kora

500 g sira

15 listova blitve

1 kašičica soli

4 jaja (po pravilima hrono ishrane, trebalo bi da idu samo belanaca)

50 ml maslinovog ulja ili običnog

1 C prašak za pecivo

300 ml kisele vode

susam

laneno seme za posipanje

Pita sa sirom i blitvom od heljdinih kora

Koraci pripreme

Izmešati sir, jaja, ulje, C prašak za pecivo, so, pa dodati blitvu (koju ste prethodno oprali, iseckali, izgnječili sa malo soli), 150 ml kisele vode.

Sve to dobro promešati i sa ovim filovati pitu.

Ređati jednu koru, pa 4-5 kašika fila, kora, 4-5 kašika fila. I sve tako dok ne potrošite sve kore.

Gledajte da vam ostane malo fila, za 3-4 kašike, jer tu dodajete preostalih 150 ml kisele vode i sa tim prelivate pitu.

Pitu, pre nego što prelijete, zasecite na par mesta, kako bi dobro upila preliv.

Posuti susamom i lanenim semenom i staviti u pećnicu na 200 stepeni nekih 15 minuta, pa smanjiti na 160 stepeni, još nekih 15 min.

Kad se ispeče iseći na 24 parčeta.

Ja pečem u plehu koji je pravougaonog oblika, poput đuvečara.

Naši proizvodi

Pita sa sirom i blitvom od heljdinih kora

Koraci pripreme

Izmešati sir, jaja, ulje, C prašak za pecivo, so, pa dodati blitvu (koju ste prethodno oprali, iseckali, izgnječili sa malo soli), 150 ml kisele vode.

Sve to dobro promešati i sa ovim filovati pitu.

Ređati jednu koru, pa 4-5 kašika fila, kora, 4-5 kašika fila. I sve tako dok ne potrošite sve kore.

Gledajte da vam ostane malo fila, za 3-4 kašike, jer tu dodajete preostalih 150 ml kisele vode i sa tim prelivate pitu.

Pitu, pre nego što prelijete, zasecite na par mesta, kako bi dobro upila preliv.

Posuti susamom i lanenim semenom i staviti u pećnicu na 200 stepeni nekih 15 minuta, pa smanjiti na 160 stepeni, još nekih 15 min.

Kad se ispeče iseći na 24 parčeta.

Ja pečem u plehu koji je pravougaonog oblika, poput đuvečara.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept