burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8-10

Pita sa mesom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8-10

Sastojci

500 g tankih kora za pitu

500 g mešanog mlevenog mesa (svinjsko-juneće)

3-4 jaja

200 g sitno iseckane šargarepe (na kockice)

200 g sitno iseckanog crnog luka

1 čaša jogurta

200 g šampinjona

2 kašike smeše začina

1 C prašak za pecivo

1 kašičica bibera

1 čaša od jogurta kisele vode za prskanje kora

malo ulja

1 mala pavlaka za prilog

Pita sa mesom

Koraci pripreme

Izdinstati šargarepu na ulju, da malo omekne, dodati crni luk, dinstati još 5 minuta, pa dodati mleveno meso i pečurke iseckane na kriške.

Prodinstati dok meso ne bude gotovo, a pečurke omeksaju. Dodati smešu začina i crni mleveni biber, po ukusu. Ostaviti da se malo prohladi.

Umutiti 3-4 jaja, dodati 1 čašu jogurta. Dodati fil sa mesom i pečurkama. Dodati C prašak za pecivo. Izmešati.

Kore slagati na sledeci naćin:
Koru malo poprskati kiselom vodom, slagati tako poprskane 4 kore, na 5. staviti polovinu fila, opet 4 kore poprskane kiselom vodom, na 5. staviti drugu polovinu fila. Preko poređate preostale kore, takođe malo poprskane kiselom vodom.

Pitu iseći na kocke pa preliti sirupom koji je ostao od fila.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta, nakon toga još 10-15 minuta na 150.

Toplu pitu poslužiti uz kiselu pavlaku ili po želji (kečap, majonez)

Naši proizvodi

Pita sa mesom

Koraci pripreme

Izdinstati šargarepu na ulju, da malo omekne, dodati crni luk, dinstati još 5 minuta, pa dodati mleveno meso i pečurke iseckane na kriške.

Prodinstati dok meso ne bude gotovo, a pečurke omeksaju. Dodati smešu začina i crni mleveni biber, po ukusu. Ostaviti da se malo prohladi.

Umutiti 3-4 jaja, dodati 1 čašu jogurta. Dodati fil sa mesom i pečurkama. Dodati C prašak za pecivo. Izmešati.

Kore slagati na sledeci naćin:
Koru malo poprskati kiselom vodom, slagati tako poprskane 4 kore, na 5. staviti polovinu fila, opet 4 kore poprskane kiselom vodom, na 5. staviti drugu polovinu fila. Preko poređate preostale kore, takođe malo poprskane kiselom vodom.

Pitu iseći na kocke pa preliti sirupom koji je ostao od fila.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta, nakon toga još 10-15 minuta na 150.

Toplu pitu poslužiti uz kiselu pavlaku ili po želji (kečap, majonez)

Autor

Violeta

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept