0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
500 g kora za pitu
4 jaja
1 jogurt
1 C prašak za pecivo
300 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 čaša kisele vode
1/2 čaše ulja
1 kašičica smeše začina
malo bibera
Upržiti luk, pa dodati mleveno meso koje isto treba prepržiti, zatim, dodati začine.
Kore odvojiti i podeliti ih na pola.
Napraviti namaz:
2 jaja, 1 C prašak za pecivo, 1 jogurt i 1/2 čaše ulja. U dublji pleh ređati kore i svaku premazati ovim namazom.
Na polovini staviti napravljen fil od mlevenog mesa, pa nastaviti sa ostalim polovinom kora, isti postupak.
Napravljenu pitu iseći na kocke i staviti u rerni da se peče na 200 stepeni još 15 minuta.
Zatim izvaditi i preliti je umivenim jajima i kiselom vodom, vratiti u rerni da se dopeče.
Upržiti luk, pa dodati mleveno meso koje isto treba prepržiti, zatim, dodati začine.
Kore odvojiti i podeliti ih na pola.
Napraviti namaz:
2 jaja, 1 C prašak za pecivo, 1 jogurt i 1/2 čaše ulja. U dublji pleh ređati kore i svaku premazati ovim namazom.
Na polovini staviti napravljen fil od mlevenog mesa, pa nastaviti sa ostalim polovinom kora, isti postupak.
Napravljenu pitu iseći na kocke i staviti u rerni da se peče na 200 stepeni još 15 minuta.
Zatim izvaditi i preliti je umivenim jajima i kiselom vodom, vratiti u rerni da se dopeče.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.