0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
oko 30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 30
500 g kora za pitu
4 jaja
2 jogurtske čaše šećera
2 jogurtske čaše ulja
2 šoljice jogurta
7 kašika C griza
1 C prašak za pecivo
500 g malina (750 g ako koristimo smrznute)
1 čaša vode
1 čaša šećera
sok od pola limuna
Umutiti jaja, šećer, ulje, jogurt, C griz i C prašak za pecivo.
Mazati 4 kore ovim filom i ređati jednu na drugu. Na četvrtu koru, na jedan kraj, rasporediti maline.
Zaviti kore u rolat tako da maline budu na sredini rolata. Ponavljati postupak dok ima kora i fila.
Peći u podmazanom plehu dok ne porumeni.
Skuvati srednje gust sirup i vrelim preliti prohlađenu pečenu pitu.
Umutiti jaja, šećer, ulje, jogurt, C griz i C prašak za pecivo.
Mazati 4 kore ovim filom i ređati jednu na drugu. Na četvrtu koru, na jedan kraj, rasporediti maline.
Zaviti kore u rolat tako da maline budu na sredini rolata. Ponavljati postupak dok ima kora i fila.
Peći u podmazanom plehu dok ne porumeni.
Skuvati srednje gust sirup i vrelim preliti prohlađenu pečenu pitu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.