burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Pita sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

500 g kora za pitu

1,5 kg jabuka

po 3 kašičice cimeta, po rolatu

po 1 kašičica C griza,po rolatu

2 C vanilin šećera

I još:

oko 100 ml ulja

oko 50 ml vode

nekoliko kašika šećera

Pita sa jabukama

Koraci pripreme

Jabuke oljuštiti i narendati, pokapati sa malo limunovog soka i ostaviti na stranu.

Kore podeliti, u zavisnosti od broja, ali tako da bude dovoljno za 3 rolata.

Prvu koru poprskati uljem, pa četkicom umočenom u vodu, razmazati, tako da se kora "zacakli". Posuti je kašikom-dve šećera, staviti drugu, ponoviti, a isto uraditi i sa trećom, tj. poslednjom.

Na jednu trećinu kore staviti jabuke, poprskati sa dve kašike ulja, dve-tri kašičice cimeta i kašičicom C griza. Umotati u rolat i staviti u pleh obložen pek-papirom.

Isto uraditi i sa preostala dva rolata, a onda ih premazati mešavinom ulja i vode.

Peći na nižem nivou rerne na 180-200 stepeni 30-35 minuta, ili dok fino ne porumeni.

Pokriti krpom da se ohladi, a onda posuti C šećerom u prahu i poslužiti.

Naši proizvodi

Pita sa jabukama

Koraci pripreme

Jabuke oljuštiti i narendati, pokapati sa malo limunovog soka i ostaviti na stranu.

Kore podeliti, u zavisnosti od broja, ali tako da bude dovoljno za 3 rolata.

Prvu koru poprskati uljem, pa četkicom umočenom u vodu, razmazati, tako da se kora "zacakli". Posuti je kašikom-dve šećera, staviti drugu, ponoviti, a isto uraditi i sa trećom, tj. poslednjom.

Na jednu trećinu kore staviti jabuke, poprskati sa dve kašike ulja, dve-tri kašičice cimeta i kašičicom C griza. Umotati u rolat i staviti u pleh obložen pek-papirom.

Isto uraditi i sa preostala dva rolata, a onda ih premazati mešavinom ulja i vode.

Peći na nižem nivou rerne na 180-200 stepeni 30-35 minuta, ili dok fino ne porumeni.

Pokriti krpom da se ohladi, a onda posuti C šećerom u prahu i poslužiti.

Autor

Dijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept