burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Pita sa bundevom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

250 g speltinih kora

300 g bundeve

2 komada jabuka

1 kafena kašičica cimeta

4 supene kašike C kokosa

2 supene kašike kokosovog ulja

3 supene kašike kisele vode

200 ml tople vode

1 supena kašika meda

Pita sa bundevom

Koraci pripreme

Izrendati svežu bundevu i jabuke. Dodati jednu supenu kašiku kokosovog ulja, jednu kafenu kašiku cimeta i malo vode. Dinstati sve, dok ne omekša.

Pomešati jednu supenu kašiku istopljenog kokosovog ulja sa tri supene kašike kisele vode. To će se koristiti za premaz.

Prvo premazati tepsiju, zatim staviti dve kore, opet premazati sa kokosovim uljem i kiselom vodom.

Onda ide redom nadev + jedna supena kašika C kokosa. I tako ponavljati dok se ne potroše sve kore.

Na poslednju koru ide samo premaz od kokosovog ulja i kisele vode.

Staviti pitu da se peče na 190 stepeni 35 minuta.

200 ml vode i jednu supenu kašiku meda pomešati zajedno.

Pet minuta pred kraj izvaditi pitu i zaliti.

Naši proizvodi

Pita sa bundevom

Koraci pripreme

Izrendati svežu bundevu i jabuke. Dodati jednu supenu kašiku kokosovog ulja, jednu kafenu kašiku cimeta i malo vode. Dinstati sve, dok ne omekša.

Pomešati jednu supenu kašiku istopljenog kokosovog ulja sa tri supene kašike kisele vode. To će se koristiti za premaz.

Prvo premazati tepsiju, zatim staviti dve kore, opet premazati sa kokosovim uljem i kiselom vodom.

Onda ide redom nadev + jedna supena kašika C kokosa. I tako ponavljati dok se ne potroše sve kore.

Na poslednju koru ide samo premaz od kokosovog ulja i kisele vode.

Staviti pitu da se peče na 190 stepeni 35 minuta.

200 ml vode i jednu supenu kašiku meda pomešati zajedno.

Pet minuta pred kraj izvaditi pitu i zaliti.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept