0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
500 g pirinča
250 g šećera
mrvica cimeta
1 kg kora
1 C vanilin šećer
50 ml ulja
Staviti pirinač i kuvati ga 20-30 min. dok ne postane mek.
Skloniti sa ga sa vatre, procediti vodu.
Na radnoj površini ređamo 3 kore, jednu po jednu, svaku nauljati. Na treću koru staviti pirinač, posuti C vanilin šećer preko i malo cimeta. Onda to uvijemo u rolnu i stavimo u pleh.
Ponovimo sve ovo.
Otprilike u pleh staje 4 rolne.
Odozgo premazati uljem i staviti da se peče na 200 stepeni 20 minuta.
Dok se peče, uzmemo i skuvamo šerbet, 250 g šećera dodamo u litar vode i to se prokuva.
Kada se ispeklo, izvadimo pleh iz rerne, prelijemo šerbetom, ostavimo da se ohladi.
Kada isečemo pitu, pospemo C šećerom u prahu.
Nakon toga serviramo jelo.
Staviti pirinač i kuvati ga 20-30 min. dok ne postane mek.
Skloniti sa ga sa vatre, procediti vodu.
Na radnoj površini ređamo 3 kore, jednu po jednu, svaku nauljati. Na treću koru staviti pirinač, posuti C vanilin šećer preko i malo cimeta. Onda to uvijemo u rolnu i stavimo u pleh.
Ponovimo sve ovo.
Otprilike u pleh staje 4 rolne.
Odozgo premazati uljem i staviti da se peče na 200 stepeni 20 minuta.
Dok se peče, uzmemo i skuvamo šerbet, 250 g šećera dodamo u litar vode i to se prokuva.
Kada se ispeklo, izvadimo pleh iz rerne, prelijemo šerbetom, ostavimo da se ohladi.
Kada isečemo pitu, pospemo C šećerom u prahu.
Nakon toga serviramo jelo.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.