burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Pirinčana pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

500 g pirinča

250 g šećera

mrvica cimeta

1 kg kora

1 C vanilin šećer

50 ml ulja

Pirinčana pita

Koraci pripreme

Staviti pirinač i kuvati ga 20-30 min. dok ne postane mek.

Skloniti sa ga sa vatre, procediti vodu.

Na radnoj površini ređamo 3 kore, jednu po jednu, svaku nauljati. Na treću koru staviti pirinač, posuti C vanilin šećer preko i malo cimeta. Onda to uvijemo u rolnu i stavimo u pleh.

Ponovimo sve ovo.

Otprilike u pleh staje 4 rolne.

Odozgo premazati uljem i staviti da se peče na 200 stepeni 20 minuta.

Dok se peče, uzmemo i skuvamo šerbet, 250 g šećera dodamo u litar vode i to se prokuva.

Kada se ispeklo, izvadimo pleh iz rerne, prelijemo šerbetom, ostavimo da se ohladi.

Kada isečemo pitu, pospemo C šećerom u prahu.

Nakon toga serviramo jelo.

Naši proizvodi

Pirinčana pita

Koraci pripreme

Staviti pirinač i kuvati ga 20-30 min. dok ne postane mek.

Skloniti sa ga sa vatre, procediti vodu.

Na radnoj površini ređamo 3 kore, jednu po jednu, svaku nauljati. Na treću koru staviti pirinač, posuti C vanilin šećer preko i malo cimeta. Onda to uvijemo u rolnu i stavimo u pleh.

Ponovimo sve ovo.

Otprilike u pleh staje 4 rolne.

Odozgo premazati uljem i staviti da se peče na 200 stepeni 20 minuta.

Dok se peče, uzmemo i skuvamo šerbet, 250 g šećera dodamo u litar vode i to se prokuva.

Kada se ispeklo, izvadimo pleh iz rerne, prelijemo šerbetom, ostavimo da se ohladi.

Kada isečemo pitu, pospemo C šećerom u prahu.

Nakon toga serviramo jelo.

Autor

Katarina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept