burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Pečene tulumbe

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

2 čaše vode

1/2 čaše ulja

4 jaja

1 C prašak za pecivo

2 čaše brašna

Za agdu:

3 čaše šećera

1,5 čaša vode

par kolutova limuna

Pečene tulumbe

Koraci pripreme

Prvo skuvajte agdu jer treba da bude hladna za natapanje pečenih tulumbi.

Provreti vodu i ulje, skloniti i umešati brašno.

Ostaviti da se ohladi, pa dodavati uz mešanje jedno po jedno jaje i C prašak za pecivo.

Puniti kalup i istiskivati željenu veličinu.

Rerna treba da je vrela na 200 C, a potom smanjiti na 180 C.

Peku se petnaestak minuta dok ne budu zlataste boje.

Naši proizvodi

Pečene tulumbe

Koraci pripreme

Prvo skuvajte agdu jer treba da bude hladna za natapanje pečenih tulumbi.

Provreti vodu i ulje, skloniti i umešati brašno.

Ostaviti da se ohladi, pa dodavati uz mešanje jedno po jedno jaje i C prašak za pecivo.

Puniti kalup i istiskivati željenu veličinu.

Rerna treba da je vrela na 200 C, a potom smanjiti na 180 C.

Peku se petnaestak minuta dok ne budu zlataste boje.

Autor

Divna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept