0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
2 čaše vode
1/2 čaše ulja
4 jaja
1 C prašak za pecivo
2 čaše brašna
3 čaše šećera
1,5 čaša vode
par kolutova limuna
Prvo skuvajte agdu jer treba da bude hladna za natapanje pečenih tulumbi.
Provreti vodu i ulje, skloniti i umešati brašno.
Ostaviti da se ohladi, pa dodavati uz mešanje jedno po jedno jaje i C prašak za pecivo.
Puniti kalup i istiskivati željenu veličinu.
Rerna treba da je vrela na 200 C, a potom smanjiti na 180 C.
Peku se petnaestak minuta dok ne budu zlataste boje.
Prvo skuvajte agdu jer treba da bude hladna za natapanje pečenih tulumbi.
Provreti vodu i ulje, skloniti i umešati brašno.
Ostaviti da se ohladi, pa dodavati uz mešanje jedno po jedno jaje i C prašak za pecivo.
Puniti kalup i istiskivati željenu veličinu.
Rerna treba da je vrela na 200 C, a potom smanjiti na 180 C.
Peku se petnaestak minuta dok ne budu zlataste boje.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.