burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30-35

Pečena plazma torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30-35

Sastojci

15jaja

300g mlevene plazme

600g secera

1/2l mleka

2 pudinga "C" sa ukusom slatke pavlake

375g margarina

100g bele milka cokolade

400g "C" slaga

Pečena plazma torta

Koraci pripreme

Peci tri kore
Za jednu koru nam je potrebno:
5 belanaca
5 kasika secera
5 kasika mlevene plazme

Pecemo 20 minuta na 180c
Tako pecemo sve tri kore

Fil 1: 15 zumanaca umutimo sa 450g secera. Kada se lepo umuti to se stavi da se skuva na pari dok se ne zgusne i secer se ne istopi. Kada se skuva skinemo i ostavimo da se hladi.

Fil 2 : u 1/2l mleka skuvamo 2 pudinga od slatke pavlake sa 4 kasike secera. Kada skuvamo skinemo i ostavimo da se ohladi.
U oba ohladjena fila dodamo margarin. Zatim filove sjedinimo i dobro izmesamo.
Zatim u to sve dodamo ostatak mlevene plazme sto nam je ostalo od 300g. I 100g seckane vele cokolade.

200g slaga umutimo sa 1,5dl hladne vode.

Redamo tortu.
Kora- fil- slag i tako tri puta

Za pekoraciju umutimo 200g slaga i sve lepo ukrasimo.

Naši proizvodi

Pečena plazma torta

Koraci pripreme

Peci tri kore
Za jednu koru nam je potrebno:
5 belanaca
5 kasika secera
5 kasika mlevene plazme

Pecemo 20 minuta na 180c
Tako pecemo sve tri kore

Fil 1: 15 zumanaca umutimo sa 450g secera. Kada se lepo umuti to se stavi da se skuva na pari dok se ne zgusne i secer se ne istopi. Kada se skuva skinemo i ostavimo da se hladi.

Fil 2 : u 1/2l mleka skuvamo 2 pudinga od slatke pavlake sa 4 kasike secera. Kada skuvamo skinemo i ostavimo da se ohladi.
U oba ohladjena fila dodamo margarin. Zatim filove sjedinimo i dobro izmesamo.
Zatim u to sve dodamo ostatak mlevene plazme sto nam je ostalo od 300g. I 100g seckane vele cokolade.

200g slaga umutimo sa 1,5dl hladne vode.

Redamo tortu.
Kora- fil- slag i tako tri puta

Za pekoraciju umutimo 200g slaga i sve lepo ukrasimo.

Autor

Bojana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept